Voornemens


Hahahahahaha. Elk jaar opnieuw lach ik mezelf en al die andere optimistische mensen weer uit. Al die goede voornemens van vorig jaar zijn wel of niet nagekomen of helemaal vergeten. Ik heb dit jaar weer een lijstje gemaakt. En om ervoor te zorgen dat ik deze goede voornemens langer na kom dan één maand, deel ik hem met heel Nijmegen. Dan wordt de sociale druk iets groter namelijk:

1. Gij zult minder geld uitgegeven aan kleren en schoenen
Ja, een voornemen waar vooral mijn vader heel blij mee zal zijn. 

2. Gij zult minder bier drinken
Als student drink je zo veel bier. Is het niet in de stad, dan wel na het sporten in de kantine. Is het niet bij jou thuis, dan wel bij je vriendinnetje. Is het niet na het eten, dan wel vóór het eten. Dit jaar dus de bierconsumptie verminderen (We spreken hierbij niet over andere alcoholische versnaperingen...)

3. Gij zult uw huisgenoot wel zo ver krijgen dat we een huisdier nemen
Om meteen goed te beginnen: Kom op Kathleen! Alsjeblieft! Weet je hoe schattig een hondje of konijntje is? Past perfect in ons studentenhuisje. Please!

4. Gij zult meer bewegen en sporten 
Nou eigenlijk doe ik dit al wel veel. Maar dan weet ik tenminste dat ik één voornemen haal. 

5. Gij spreekt die jongen van de sportschool aan
Er werkt een super leuke knappe blonde krullenbol bij het sportcentrum. Geen uitstel meer. Het wordt eens tijd dat ik hem dit jaar aanspreek.

6. Gij zult uw slaapkamer netjes houden
Hahahaha Margôt, dit voornemen gaat sowieso mislukken.  

7. Gij zult minder Netflix kijken
Laten we eerlijk zijn Margôt, alle seizoenen van How I met your mother voor de derde keer kijken is een beetje te veel van het goede. 

Nou dat waren ze wel zo’n beetje. Meer kan ik er niet verzinnen. En anders maakt het toch niet uit, de kans dat ik al mijn acht voornemens haal is klein. Maar we zullen zien! Ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar waarin al je goede voornemens uitkomen! En anders is er volgend jaar weer een nieuwe poging!

 

Uitgave:

JAN17


Deze column is geschreven door Margôt Buschers, 22 jaar en derdejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Als geboren en getogen Twentse geeft zij in Studentikoos een vaak verrassende en humoristische studentenkijk op de ‘Grote Stad’ Nijmegen.


Lees meer columns

Klik hier

Bekijk de laatste berichten

Studentikoos

ABBA in de bieb

Lees meer
COLUMNS

De Boekhoorn Boys

Maandelijkse column geschreven door voetbaljournalist Iwan van Duren

Lees meer
COLUMNS

Kattencafé Balthazar

naast je koffiekopje ook een kattenkopje

Lees meer
Interview