Februari:

de maand van de liefde?


Love is in the air. Het is februari, blijkbaar de maand van de liefde. Voor sommigen is er niks eenvoudiger dan liefde. Voor anderen is liefde ingewikkeld. En helaas behoor ik tot die laatste groep. Ik ben dat type dat de beste liefdes tips geeft, maar er zelf niks van bakt. 

Afgelopen jaar heb ik best veel dates gehad. Ja, ik vind daten leuk, maar alleen omdat ik het leuk vind, hoeft nog niet te betekenen dat ik er ook goed in ben. Ik ben allesbehalve goed in daten. Dit komt omdat ik alles ongemakkelijk maak wat ongemakkelijk te maken is. 

In Nijmegen zijn gelukkig genoeg leuke plekken om te daten. Mijn eigen favoriet is het Waalstrand. Niks is romantischer dan langs de Waal te lopen. Soms lijkt het wel of de Waal een golf van liefde aan het strand laat aanspoelen waar jij dan wandelt met je eventuele potentiële levenspartner.

Wil je liever een date met meer spanning? Dan moet je deze laten beginnen in het donker. Hiermee bedoel ik geen wilde bed-avonturen hoor, maar het MuZIEum. In het donker rondtastend naar de uitweg en ‘per ongeluk’ je date op ongepaste plekken aanraken, geen probleem: het kan daar allemaal. En ben je bang in het donker? Ga dan gewoon samen een biertje drinken. Maar pas op, bij te veel biertjes is de kans groter dat je wél eindigt in wilde bed-avonturen. 

Wat je niet moet doen op je date? Midden in de winter naar het wintercircus gaan en dan onderkoeld raken (uit eigen ervaring: worst date ever). Wat je ook niet moet doen is uit eten gaan. Vooral niet als je een kluns bent en je gaat naar een veel te hippe tent. Daar moet je dan van een bordje op je schoot eten, waardoor je eten overal belandt behalve in je mond. En als laatste wat je ook echt, echt, echt niet moet gaan doen: squashen! Gegarandeerd dat je jezelf voor schut zet. 

Na al die mislukte dates, brengt Valentijn mij misschien dit jaar wel iets succesvols. Iets nieuws. Iets fris. Iets leuks. Iets met blonde krullen uit de sportschool. Misschien brengt Valentijn wel iets eenvoudigs dit jaar: liefde. 

 

Uitgave:

FEB17


Deze column is geschreven door Margôt Buschers, 22 jaar en derdejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Als geboren en getogen Twentse geeft zij in Studentikoos een vaak verrassende en humoristische studentenkijk op de ‘Grote Stad’ Nijmegen.

Bekijk de laatste berichten

Studentikoos

ABBA in de bieb

Lees meer
COLUMNS

De Boekhoorn Boys

Maandelijkse column geschreven door voetbaljournalist Iwan van Duren

Lees meer
COLUMNS

Kattencafé Balthazar

naast je koffiekopje ook een kattenkopje

Lees meer
Interview