Brommers kieken

Column: Studentikoos


Mijn column rijkt verder dan alleen Nijmegen. Mijn ouders delen hem in de familie-app waardoor mijn grootste fans zich in Twente bevinden. Op de laatste familiedag vonden mijn ooms dat ik een keer over liefde moest schrijven, want volgens hen trekt het schrijven over liefde veel lezers.


Ik denk eerder dat ze hun eigen wilde vrijgezellenjaren missen en zo toch nog een beetje verbonden blijven met deze tijd. Daarnaast willen ze natuurlijk wel eens precies weten wat hun kleine nichtje uitvoert in Nijmegen. Ook heb ik mijn ooms beloofd om volgend jaar een leuke jongen mee te nemen naar de familiedag. De vraag is alleen: wie kan ik in godsnaam zo ver krijgen om met mij mee te willen? Niet omdat ik het probleem ben hoor, maar eerder al die ooms van mij.

Mijn ooms vinden het interessant om te weten welke jongens ik nou leuker vind: het Nijmeegse schoon of het Twentse schoon? Volgens één van die ooms wonen er alleen echte mannen in Twente. Deels ben ik het met hem eens. Op het Twentse platteland wonen nuchtere, stoere en hardwerkende mannen. Met deze mannen drink je bier, ga je samen naar de feesttent om te høken (dansen/uit je bol gaan) en ga je vervolgens brommers kieken (zoenen!).

Maar helaas zijn er ook mindere punten aan de Twentse mannen. Wat nen boer nich kent, dat vret e nich. Dit houdt in dat ze een kleine angst hebben voor de dingen die ze niet kennen.  De mannelijke Nimwege-nuir is daarentegen een stuk opener voor nieuwe dingen. Ze zijn vaak vooruitstrevend en slim. Ze lijken meer gevoelens te tonen, maar zijn daardoor soms net niet nuchter genoeg.

Voor een potentieel levenspartner zou dus een combi tussen de Nijmeegse en Twentse mannen het beste zijn. Maar een boy met de pluspunten van de Nijmegenaren en de pluspunten van de Twentenaren is moeilijk te vinden. Gelukkig heb ik nog een jaar de tijd om op zoek te gaan naar de Twentse Nijmeegse boy die de confrontatie met mijn ooms durft aan te gaan. In de tussentijd blijf ik wel rustig brommers kieken met zowel Nijmegenaren als Twentenaren... 

 

Uitgave:

OKT16 


Deze column is geschreven door Margôt Buschers, 21 jaar en tweedejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Als geboren en getogen Twentse geeft zij in Studentikoos een vaak verrassende en humoristische studentenkijk op de ‘Grote Stad’ Nijmegen.


Lees meer columns

Klik hier

Bekijk de laatste berichten

Studentikoos

ABBA in de bieb

Lees meer
COLUMNS

De Boekhoorn Boys

Maandelijkse column geschreven door voetbaljournalist Iwan van Duren

Lees meer
COLUMNS

Kattencafé Balthazar

naast je koffiekopje ook een kattenkopje

Lees meer
Interview