Lang leve januari!


Sint, kerst en nieuwjaar. Ik weet niet wie het bedacht heeft, maar praktisch is het niet. Drie feestmomenten in één maand. Ik ben niet negatief, maar december komt me de strot uit. Voor mij is december helemaal niet zo gezellig, zoals dat voor veel mensen is. Ik vlieg als student van hot naar her. 

Alle drie de uitgebreide feestmomenten zijn in de maand december gepropt en je bent verplicht om dit te vieren met familie en vrienden. En omdat mijn familie in Twente woont en een groot deel van mijn vrienden in Nijmegen woont, breng ik grotendeels de feestdagen door in de NS. En om eerlijk te zijn is dat niet echt de meest gezellige plek van de wereld om je feestdagen door te brengen. 

Daarnaast ben ik in december super chagrijnig. En dat komt niet omdat ik niet van de gezellige sfeer hou, het is meer het probleem van al die alcohol. In Twente vier ik bijvoorbeeld de dag vóór kerst al kerst (ja, we hebben toch niks beters te doen). Iedereen die ooit in Twente heeft gewoond of daar nog woont, verzamelt zich in Hengelo. Je kunt wel nagaan hoe gezellig dit is. Maar hierdoor begin ik eerste kerstdag al gelijk goed met een dikke kater. Daarna ga ik aan de zuip om mijn kater te doen verminderen, waardoor ik me op tweede kerstdag nog beroerder voel en het verhaaltje weer opnieuw begint. En ik ben helaas niet zo gezellig met een kater. 

Ondanks mijn liefde (kuch) voor de feestdagen, wens ik iedereen fijne feestdagen toe. Maak er het beste van! Voordat je het weet is het nieuwjaar. En misschien vind ik nieuwjaar wel helemaal niet zo erg, want dan sluiten we de maand december af en is het eindelijk januari. Dus lang leve januari! Eindelijk rust!  

En voor de studenten onder ons die het ook zwaar hebben in december: succes met de katers en tot in de NS! 

Tot volgend jaar!

 

Uitgave:

DEC16


Deze column is geschreven door Margôt Buschers, 22 jaar en derdejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Als geboren en getogen Twentse geeft zij in Studentikoos een vaak verrassende en humoristische studentenkijk op de ‘Grote Stad’ Nijmegen.


Lees meer columns

Klik hier

Bekijk de laatste berichten

Studentikoos

ABBA in de bieb

Lees meer
COLUMNS

De Boekhoorn Boys

Maandelijkse column geschreven door voetbaljournalist Iwan van Duren

Lees meer
COLUMNS

Kattencafé Balthazar

naast je koffiekopje ook een kattenkopje

Lees meer
Interview