Abba in de bieb


“Ja dit keer ga ik het zeker doen: op  tijd beginnen, ik heb al een planning gemaakt.” 

Elke schoolperiode hoor ik het mezelf weer zeggen. En elke keer met meer overtuiging in de hoop dat het deze keer wel gaat lukken. Maar helaas loop ik toch telkens weer achter de feiten aan en help ik mijn zorgvuldig opgestelde planning binnen de kortst mogelijke tijd aan gort. Maar gelukkig is daar dan mijn beste vriend, tweede huis en laatste redmiddel: de UB, voor niet ingewijden: de Universiteits Bibliotheek.

Elke dag probeer ik scherp om 9.00 uur in de bieb te zitten. Maar toch blijkt al snel dat mijn bed mijn warmte niet kan missen, waardoor het vaker pas 12.00 uur is als ik scherp achter mijn laptop zit, ik bedoel: lichamelijk aanwezig. De helft van de tijd zit ik vervolgens voor mij uit te dromen, maar gelukkig doe ik de andere helft van de tijd wél wat ik moet doen en voel ik me meer dan scherp waardoor ik alles om mij heen vergeet.

Over vergeten gesproken: ooit had ik een foute music party met mijn huisgenoot door muziek te luisteren die we stiekem geweldig vinden, maar waar we niet zo goed voor durven uit te komen. Ik krijg bijvoorbeeld een muzikaal orgasme van Dancing Queen van ABBA. Helaas was ik de volgende dag vergeten dat ik tijdens dit nummer mijn laptop dichtgeklapt had.

Toen ik dus om 12.00 scherp in de bieb zat en mijn oude en trage laptop open sloeg, kon iedereen plotseling meegenieten van Dancing Queen. Met een knalrode kop probeerde ik mezelf nog te redden door maar te blijven drukken op het muziek-uit knopje, maar het leed was natuurlijk al geschied. Vervolgens speelde ABBA de sterren van de hemel in de UB en lachten alle studenten mij uit.

Ondanks mijn (slechte) ervaringen in de UB, kom ik er graag. Zodra ik de leeszaal in stap en de geur van oude boeken en zwetende studenten ruik, het geluid van ratelende laptops hoor en de stress bij andere studenten op het gezicht kan aflezen, krijg ik een ultiem gevoel van rust en ontspannenheid. Ik kom er namelijk achter dat ik niet de enige student ben die de afgelopen tijd te veel heeft genoten van zijn (‘studenten’)leven en nu de laatste uitgestelde lootjes moet afraffelen in de UB.                               

- Margôt -


Uitgave:

MEI17


Deze column is geschreven door Margôt Buschers, 22 jaar en derdejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Als geboren en getogen Twentse geeft zij in Studentikoos een vaak verrassende en humoristische studentenkijk op de ‘Grote Stad’ Nijmegen.

Bekijk de laatste berichten

De Boekhoorn Boys

Maandelijkse column geschreven door voetbaljournalist Iwan van Duren

Lees meer
COLUMNS

Kattencafé Balthazar

naast je koffiekopje ook een kattenkopje

Lees meer
Interview

Het Goffertpark

Het Nijmeegse Ziggodome

Lees meer
Interview