Het Goffertpark: 

het Nijmeegse Ziggodome


Amsterdam heeft het Ziggodome, Eindhoven heeft Aquabest, Den Bosch heeft de Brabanthallen. What about Nijmegen? Nijmegen heeft het altijd mooie Goffertpark, waar ook deze zomer grote evenementen staan gepland. Neem bijvoorbeeld het concert van zanger Robbie Williams op 4 juli en het concert van de Amerikaanse rockband Guns N’ Roses op 12 juli. De organisator van deze events is Mojo, al vele jaren de grootste Nederlands concertpromotor. Want zo’n event is nog niet 1, 2, 3 geregeld. 

“We organiseren jaarlijks zo’n 125 concerten en tien festivals in Nederland”, vertelt Marjanne Manders, medewerker van Mojo. “Daarnaast organiseren we nog enkele family events zoals dit jaar Harry Potter, The Exhibition en Cirque du Soleil. Ook bemiddelen we in zo’n tweeduizend concerten in het clubcircuit in zalen als Paradiso, de Melkweg en in Nijmegen in Doornroosje.”

Een behoorlijk uitgebreid repertoire dus, waarbij het telkens weer een uitdaging is om een locatie te vinden. “We beginnen daarmee allereerst met de wens van de artiest. We kijken daarbij met wat voor een soort productie hij of zij op pad gaat. Gaat het om een indoor productie of outdoor? Is het geschikt voor een stadion of toch een kleinere zaal? Het tweede criterium is onze inschatting hoeveel mensen we verwachten. En we kijken uiteraard of de locatie geschikt is voor live muziek.”

Het Gofferpark
Mojo werkt door het hele land. Van kleine zalen en theaters tot aan voetbalstadions en zalen die speciaal gemaakt zijn voor versterkte muziek. De concertpromotor heeft niet een specifieke voorkeur voor locaties, maar is wel heel tevreden over het Nijmeegse Goffertpark. “Dit is een van de locaties waar we al jaren graag concerten organiseren”, vertelt Marjanne. “Het is een prachtig park, goed zicht op het podium en we hebben een fijne samenwerking met de gemeente. Robbie Williams en Guns N’ Roses zijn allebei op tour met een grote outdoor productie waardoor het een perfecte match is.”

Organisatie
“We hebben goede ervaringen met het Goffertpark. Het is een hele mooie plek en we hebben er al veel concerten neergezet”, vertelt Marjanne. De voorgangers van Robbie en de Amerikaanse rockband zijn onder andere The Rolling Stones, Pink Floyd en U2. Niet de minste namen.

Bij zulke grootschalige concerten komt er een behoorlijk staaltje organisatie kijken. “Je hebt de kaartverkoop en de promotie in het voortraject. Het voorbereiden en helpen met de opbouw van een podium, hekwerken, horeca voorzieningen, crew regelen, noem maar op. En wat dacht je van het publiek en het hele logistieke gedeelte. Al die mensen willen snel van en naar het terrein. Voor dat logistieke gedeelte moeten er parkeerterreinen worden ingericht, pendeldiensten worden ingepland, verkeersplannen maken, noem maar op.”

Een heel gedoe dus, maar het resultaat? Prachtige concerten die menig mens vermaken. Of ja, menig mens. Zeg maar gerust vele massa’s, want er kunnen behoorlijk wat mensen in het Goffertpark. “Hoeveel precies is helemaal afhankelijk van de productie die er neergezet wordt. Dat varieert bij ons tussen de 40.000 en 60.000 mensen.”

The Rolling Stones
Onder de Nijmegenaren hangt er enige onrust, want er zouden geruchten rondgaan dat The Rolling Stones tijdens hun wereldtour misschien wel Nijmegen aandoen. Maar daar moet Marjanne ons in teleurstellen. “Er is ondanks alle geruchten helaas nog geen nieuws over de tournee van The Rolling Stones.”

Wil je toch naar een concert in het Goffertpark? Er zijn nog kaartjes te verkrijgen voor het concert van Robbie Williams op 4 juli. Kijk voor meer informatie op www.mojo.nl.  

Uitgave:

MEI17  


Tekst: Lieke Beijer
Foto's: Marcel Krijgsman 

Bekijk de laatste berichten

Studentikoos

ABBA in de bieb

Lees meer
COLUMNS

De Boekhoorn Boys

Maandelijkse column geschreven door voetbaljournalist Iwan van Duren

Lees meer
COLUMNS

Kattencafé Balthazar

naast je koffiekopje ook een kattenkopje

Lees meer
Interview