Knappe mannen in een harig jasje


Baarden. Van die grote, harige, warrige baarden. De kaken van menig man worden tegenwoordig steeds meer versierd met een lekkere, volle baard. Korte baarden, lange baarden, halve baarden, hele baarden, getrimde baarden, geknipte baarden, je kunt het je zo gek nog niet bedenken of er is wel een baard van. UIT Nijmegen zocht vijf excentrieke mannen uit de omgeving om hen, samen met hun baard, op de foto te zetten. En waar kan dat nou beter dan in Nozem’s 6511 in de Lange Hezelstraat, een fantastische en authentieke barbershop waar eigenaar Mickel al menig baard te lijf is gegaan met zijn vele attributen. Blader gauw verder door deze speciale fotoreportage over Nijmeegse baarden.

Pim van Beek 

Leeftijd: 37 jaar
Woonplaats: Nijmegen

“Het hele jaar door ben ik bezig met mijn baard. Het is all year round grooming time. Ik kam de baard iedere dag met een houten kam, dat is fijner en ook beter voor je baard. Tussendoor doe ik er een olietje doorheen zodat m’n harige kaakpartij er altijd mooi uitziet.”

pijl.png

Stefan Haan 

Leeftijd: 41 jaar
Woonplaats: Druten

“Ik laat mijn baard gewoon lekker groeien. Ik heb een hekel aan scheren, dus een baard is dan een mooi alternatief. Maar je moet een baard wel onderhouden ben ik achter gekomen. De rand boven mijn lip knip ik regelmatig bij, anders kriebelt het. Met de kerst pak ik niet uit, dat is me te gek.”

pijl.png

Willem Lam 

Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Ewijk

“Ik was mijn baard elke dag gewoon met haarshampoo, niks raars, geen vakwerk voor mij. Ik doe het gewoon op goed gevoel en met de losse pols. Ik heb er wel eens olie in gedaan, maar toen het potje leeg was heb ik nooit meer nieuwe gehaald. Als ik een langere baard zou hebben, zou ik met de kerst wel wat geks willen doen. Dan misschien wel glitters. Maar voor nu, gewoon lekker normaal.”pijl.png

Floris Buijs 

Leeftijd: 35 jaar
Woonplaats: Arnhem

“Ik zit zelf in de baarden. Ik maak namelijk handgemaakte scheermesjes. En ja, daar hoort dan toch wel echt een baard bij. Ik trim ‘m twee keer per week en haal tussendoor oneffen plukjes weg. Om de baard glad en glanzend te laten zijn gebruik ik zelfgemaakte baardolie. Een esthetische amandelolie, heerlijk. Wat ik met de kerst met mijn baard doe? Lekker gewoon, geen glitters voor mij in ieder geval!”

pijl_links.png

Fred Hopmans 

Leeftijd: 54 jaar
Woonplaats: Ewijk

“Ik was mijn baard elke dag heel goed. Als je een langere baard hebt kan er eten in blijven hangen waardoor er geurtjes ontstaan, en dat wil je natuurlijk echt niet. Ik wil een frisse en fruitige baard, die ook nog eens lekker zacht is. De baard wordt zacht door er crèmepjes en olie in te doen. En dat kost me maar zo’n twee à drie minuutjes per dag. Lekker makkelijk.”

 pijl_links.png

Uitgave:

DEC16 


Tekst: Lieke Beijer
Foto’s: Marcel Krijgsman


Lees meer interviews

Klik hier

Bekijk de laatste berichten

Studentikoos

ABBA in de bieb

Lees meer
COLUMNS

De Boekhoorn Boys

Maandelijkse column geschreven door voetbaljournalist Iwan van Duren

Lees meer
COLUMNS

Kattencafé Balthazar

naast je koffiekopje ook een kattenkopje

Lees meer
Interview