Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Art Pong 20-20

14 januari t/m 23 februari

ART PONG 20-20
Harry Markusse & Kevin Bauer
14 01 ’20 / 23 02 ’20

Art Pong? Dat roept meteen levendige beelden op van twee kunstenaars die samen ‘pingpongen’. Een activiteit die iets gezelligs heeft: elkaar ontmoeten rond de tafeltennistafel voor een ogenschijnlijk sociaal en onschuldig spel. Maar het doet ook vermoeden dat een competitief element niet uit kan blijven. Als een bal keihard op de rand van de tafel wordt gesmasht of achteloos over het netje valt – hoe vangt de tegenspeler hem dan op?

Het is een metafoor die illustreert hoe Harry Markusse (1990) en Kevin Bauer (1987) hun werkperiode in de projectruimte van Expo Bart denken in te vullen. Het blijft bij een hypothese, ‘want waarschijnlijk gaat het vanaf het eerste moment anders dan je vooraf bedenkt,’ aldus Harry. De wens om samen te werken ontstond zo’n vijf jaar geleden, toen de kunstenaars gezamenlijk exposeerden. Hoewel hun werk sindsdien uit elkaar groeide, ontstond op persoonlijk vlak een vriendschap. ‘We willen nu weleens zien waar ons werk elkaar raakt, waar het botst of elkaar versterkt.’

De een schildert abstract en fundamenteel minimalistisch, de ander bevraagt als beeldhouwer de functie en bruikbaarheid van ogenschijnlijk herkenbare objecten. Hoewel hun media en werkwijze niet direct dicht bij elkaar liggen, gaan ze de uitdaging aan om in tweeënhalve week samen een ruimtevullende installatie te maken. Voor Harry een stap richting ruimtelijkheid, voor Kevin een kans om het platte vlak te verkennen. Hun Gesammtkunstwerk zal niet ontstaan door het democratisch bediscussiëren van ideeën, maar op fysieke wijze vorm krijgen door snelle handelingen en (re)acties. Kevin: ‘Het wordt een heen en weer kaatsen, ideeën kapen, uitlokken en anticiperen.’

Geen druk, vooral veel vrijheid; het spel is belangrijker dan de uitslag. ‘We zijn niet op zoek naar een uitgekristalliseerd eindresultaat, het mogen best nog ideeën of schetsen zijn. Als een tussenstation dat de weg vrijmaakt voor meer experiment in de toekomst,’ aldus Harry. Kevin vult aan: ‘Door dit spelenderwijs samen aan te gaan, verwachten we ieder ook nieuwe ingangen voor onze eigen praktijk te vinden.’ Rest de vraag wie de eerste bal serveert.

Loop binnen om het werkproces mee te maken of bekijk het resultaat tijdens de daarop volgende expositie.

Werkperiode: 14 januari tot en met 30 januari (Gedurende de werkperiode ben je welkom om binnen te stappen en het maakproces van dichtbij te bekijken. Bekijk onze webstie www.galeriebartnijmegen.nl voor de precieze openingstijden tijdens deze werkperiode).
Expositieperiode: 30 januari tot en met 23 februari (open op do, vr, za en zo van 12.00-17.00 uur)

Gegevens

Begin:
14 januari
Einde:
23 februari
Evenement Categorie:
Website:
www.galeriebartnijmegen.nl

Organisator

Expo Bart
Telefoon:
024 3600577
E-mail:
info@galeriebartnijmegen.nl
Website:
www.galeriebartnijmegen.nl

Locatie

Galerie Bart Nijmegen
Waalbandijk 14C
Nijmegen, 6541 AJ
+ Google Maps
Telefoon:
024 3600577
Website:
www.galeriebart.nl