Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijzondere uitvoering van Via Crucis van Liszt en Requiem van Fauré

29 maart - 08:00 t/m 17:00

€22,

Zondag 29 maart brengt Toonkunstkoor Nijmegen in de Titus Brandsma Memorial een bijzondere uitvoering van Via Crucis van Franz Liszt. Het koor en de bariton Hans Scholing, samen met Dirk Luijmes op het harmonium, maken al zingend, een rondgang door de kerk. Tijdens de rondgang krijgen de concertbezoekers de 14 opeenvolgende staties te zien, maar het koor zelf blijft buiten het zicht van het publiek.
Via Crucis valt op in het oeuvre van Liszt door de grote verstilling. Hij wist een sobere, serene muziek te componeren. Het is een compositie waarin de toonsoort lijkt te verdwijnen en de chromatiek de overhand krijgt. Toonkunstkoor Nijmegen voert dit werk uit met harmonium zoals Liszt dat ook zelf wilde.
Behalve Via Crucis zal ook het prachtige Requiem van Fauré klinken. Deze verkorte versie van een katholieke mis voor de doden biedt troost en berusting. Het werk bevat zeven delen en is geschreven voor koor, orkest, orgel, sopraan en bariton. Voor de uitvoering op 29 maart is gekozen voor een intieme bezetting, met begeleiding bestaande uit harmonium en harp.

Solisten en begeleiding: Tineke Roseboom (sopraan), Hans Scholing (bariton), Manja Smits (harp) en Dirk Luijmes (harmonium). Dit alles onder leiding van Hans de Wilde (dirigent).

Het concert is zonder pauze.

Kaarten à € 22,00 zijn verkrijgbaar via de koorleden en bij boekhandel Roelants te Nijmegen of voorafgaand aan het concert in de kerk.

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
08:00 t/m 17:00
Kosten:
€22,
Evenement Categorie:
Website:
http://www.toonkunstkoornijmegen.nl

Locatie

Titus Brandsma Gedachteniskerk
Stijn Buysstraat 11
Nijmegen, GE 6512 CJ Netherlands
+ Google Maps