Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De oversteek: NMWO wordt Philharmonie Nijmegen

13 november - 20:00 t/m 22:00

€10

Het Noviomagum Wind Orchestra (NMWO) bestaat inmiddels 15 jaar, en dat zet aan tot nadenken. Hoe zorg je dat je met de tijd meegaat en blijft verrassen en tegelijkertijd het vertrouwde weet te behouden? Daar heeft het NMWO een antwoord op gevonden: een nieuwe naam en een nieuwe uitstraling dat nog jaren mee zal gaan. Deze maand maakt het NMWO de oversteek naar Philharmonie Nijmegen, een herkenbare naam dat zowel het symfonisch karakter van het orkest als haar verbinding met Nijmegen weergeeft. En dat mag gevierd worden! Beleef samen met het orkest de oversteek naar Philharmonie Nijmegen op 13 november 2021 om 20.00u tijdens haar ‘presentatieconcert 2.0’ in de Boskapel in Nijmegen onder leiding van dirigent Lex Bergink, waar we samen een muzikale brug naar de toekomst zullen slaan.

Het programma

Ook tijdens het programma slaat het orkest muzikale bruggen tussen klassieke en hedendaagse componisten. Van de prachtige volksmelodieën van Arnold’s Scottish Dances naar de dromerige en eigentijdse klanken van Ellerby’s Paris Sketches. En van een woeste sabbat van de Nacht op de Kale Berg van Mussorgsky naar het toppunt van romantiek in de Adagio uit Rachmaninov’s tweede symfonie. Tot slot staan twee werken van Sparke op het programma waarmee we aan de andere kant van de brug zijn aangekomen; Wind Sketches over de zeven zeeën en Moving Heaven and Earth waarin de brug tussen verschillende werelden wordt gemaakt. Een zeer veelzijdig programma dat zeker zal verrassen.

Meer weten?

Bekijk de nieuwe website www.phhn.nl en ontdek de nieuwe Philharmonie Nijmegen. Wil je erbij zijn tijdens ons presentatieconcert?  Het concert op 13 november begint om 20.00 uur in de Boskapel, Graafseweg 276, 6532 ZV Nijmegen. Kaarten kosten €10,00 en zijn te reserveren via www.phhn.nl  of verkrijgbaar aan de kassa tegen contante betaling.

Gegevens

Datum:
13 november
Tijd:
20:00 t/m 22:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:
https://www.phhn.nl