Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Extrapool weekend januari ZONDAG

31 januari - 13:00 t/m 18:00

€5
Dit Extrapool weekend zal geheel online plaatsvinden. Dat betekent dat deze workshop waarin je werkt met klei via zoom is te volgen. Hoe werkt dat?
  1.  Inschrijven door een ticket kopen via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/extrapool-weekend-januari-2021
  2. Vervolgens ligt er een klei object voor je klaar in Extrapool. Dit basis object voor de workshop kun je komen ophalen op dinsdag 26 januari (10 – 17h).
  3. Op zondag 31 januari log je thuis in op de gedeelde link om mee te doen.
  4. Na de workshop kun je je werk weer afgeven bij Extrapool om het te laten bakken. Twee weken later is je afgebakken keramische Huaco daar weer op te halen.

~ONLINE WORKSHOP~

zondag 31 januari 2021
zoom zaal open: 13.15 uur
start workshop: 13.30 uur
Duur: 2 – 3 uur
entree: €5 excl. servicekosten via de ticketlink hieronder:

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/extrapool-weekend-januari-2021

Workshop door Vica Pacheco & UZBAK
In De Naakte Waarheid vragen we ons af hoe een verhaal of traditie ons kan helpen om de toekomst te vormen. Door te luisteren en combineren bouwen we aan nieuwe verhalen. Het fantastische is een tijdloos antwoord in de soms zware tijden om ons heen. Door te associëren zonder regels, creëren we nieuwe werelden die los staan van het verloop van onze eigen realiteit. Via deze poëtische omweg door parallelle dimensies valt er veel te leren over onze eigen werkelijkheid.

Vica Pacheco is muzikant en creëert in haar werk gelaagde mythologische verhalen. Voor deze online workshop werkt ze samen met UZBAK, een specialist op het gebied van blaasinstrumenten uit het precolombiaanse tijdperk (vóór de ‘ontdekking’ van Amerika door Christopher Colombus). Op hun aanwijzing werk je aan een eigen Huaco  (keramisch object).

~voertaal Engels~
~geen kennis van keramiek vereist~

Vica Pacheco
Met een gemanipuleerd onaards stemgeluid en een immense database van zelf opgenomen field recordings vormt Pacheco haar composities als kleine, grote verhalen. Geïnformeerd door elementen uit diverse culturen ontstaat een palet van ongebreidelde sonische fantasieën. In deze online workshop gebruikt ze haar werkwijze om tot speculatieve instrumenten te komen. Eerder verwerkte ze vergelijkbare keramische instrumenten in de nummers op haar album ‘Symplegmata’.

https://kraak.bandcamp.com/album/symplegmata

Gegevens

Datum:
31 januari
Tijd:
13:00 t/m 18:00
Kosten:
€5
Site:
https://extrapool.nl/agenda-events/extrapool-weekend-januari-de-naakte-waarheid/

Organisator

Extrapool
Telefoon:
024 388 8234
E-mail:
info@extrapool.nl
Site:
www.extrapool.nl

Locatie

Extrapool
Tweede walstraat 5
Nijmegen, 6511 LN
+ Google Maps
Telefoon:
024 388 8234
Site:
www.extrapool.nl