Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feestelijke opening Fabrikaat

26 maart - 15:00 t/m 18:00

Gratis

Op zondag 26 maart is de feestelijke opening van Fabrikaat op haar nieuwe locatie. We openen vanaf dan de deuren van onze werkplaats, winkel, café en buitenterras, waar koffie en taart wordt geserveerd op servies van klei uit de directe omgeving.

In het nieuwe stedelijke gebied ten noorden van de rivier de Waal laten we zien wat mogelijke innovatieve toepassingen zijn van lokale grondstoffen zoals rivierklei, zoetwatermossel en kwartssteen. Deze zijn terug te zien in zowel het interieur als het servies. Fabrikaat is een plek voor ontmoeting: met elkaar en met het veranderende landschap.

Tijdens de opening wordt het nieuwe werk van architect Erno Langeberg (EL Studio) en beeldend kunstenaar Robbert van der Horst gepresenteerd, waar zij in opdracht van Fabrikaat en met steun van BPD Cultuurfonds en de gemeente Nijmegen de afgelopen twee jaar aan hebben gewerkt. Tevens is de nieuw ontwikkelde bekerpers voor de circulaire koffiebeker van rivierklei te bewonderen, ontwikkeld door studio MBB. En kan je een miniworkshop volgen en zien hoe we printen met rivierklei.

De feestelijke opening is op 26 maart van 15:00 tot 18:00 uur.
Om 15:15 uur is het officiële openingsmoment.

Gegevens

Datum:
26 maart
Tijd:
15:00 t/m 18:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
www.stichtingfabrikaat.nl

Organisator

Fabrikaat
Telefoon:
0651575410
E-mail:
info@stichtingfabrikaat.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

zaligestraat 10, nijmegen
Zaligestraat
Lent, 6663KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0651575410
Bekijk de site van Locatie