Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Frascati Producties & Anoek Nuyens – Pronk

18 januari - 20:30 t/m 23:00

€18,

Anoek Nuyens maakt sociaal bewogen, documentair theater. Met deze voorstelling schetst zij een portret over het leven en werk van Jan Pronk, een idealistische politicus.

Oud-minister Jan Pronk is al bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek. Hij wordt geroemd als het linkse geweten van ons land, maar hij wordt ook omschreven als onvoorspelbaar. Hij was een idealist die de macht niet schuwt. Zijn leven vormt een metafoor voor de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland.

In samenwerking met Jan Pronk maakt schrijver en theatermaker Anoek Nuyens een portret over zijn leven en werk. Aan de hand van gesprekken en interviews en haar eigen linkse jeugd in Amsterdam kijkt Anoek Nuyens terug, maar ook vooruit. Wat is er nog over van het linkse verhaal? Is er vandaag de dag nog ruimte voor radicaal idealisme?

‘EEN BIJZONDERE VRIENDSCHAP’ TUSSEN NUYENS EN PRONK
Anouk Nuyens leerde de oud-minister Jan Pronk kennen toen zij hem interviewde voor de voorstelling Bouta (2012), over Desi Bouterse. Aanvankelijk was hij afhoudend, aldus Nuyens, zo van: ‘Vooruit, kom maar langs, ik heb misschien wel een uurtje.’ Maar uiteindelijk zaten ze drie uur te praten. En die gesprekken hebben ze al die jaren voortgezet. Lees hier meer over hun samenwerking in een artikel van de Volkskrant.

OVER ANOEK NUYENS
Het werk van Anoek Nuyens strekt zich uit van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. Haar documentair theater heeft als onderliggende vraag: hoe kan het theater bijdragen aan nieuwe, hoopvolle verhalen? Met Hulp, een journalistiek theaterproject over ontwikkelingssamenwerking, toerde zij langs theaters, ngo’s en congressen. Samen met Rebekka de Wit maakte ze Tenzij je een beter plan hebt, over een wereld waar de mens niet meer de maat der dingen is. Nu werkt ze samen met Rebekka de Wit aan De zaak Shell, ter voorbereiding op de rechtzaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell.

Gegevens

Datum:
18 januari
Tijd:
20:30 t/m 23:00
Kosten:
€18,
Evenement Categorie:
Website:
https://www.lux-nijmegen.nl/podium/frascati-producties-anoek-nuyens/

Organisator

LUX Nijmegen
Telefoon:
024 381 6859
E-mail:
publiciteit@lux-nijmegen.nl
Website:
http://lux-nijmegen.nl

Locatie

LUX Nijmegen
Mariënburg 38-39
Nijmegen, 6511 PS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.lux-nijmegen.nl