Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GlazsArt Professionals in de Stevenskerk in Nijmegen

10 juni - 11:00 t/m 18 juni - 17:00

Gratis

GlazsArt Professionals is de naam die een groep glaskunstenaars zichzelf heeft gegeven. Tien jaar lang organiseerde de Stichting Glaskunst in het najaar een grote expositie van nationale en internationale glaskunstenaars in Kasteel Cannenburch in Vaassen. Omdat het kasteel een andere bestemming krijgt, was deze tentoonstelling in 2022 voor de laatste keer te zien.

Dit was de aanleiding voor een groep glaskunstenaars om de krachten te bundelen onder de naam GlazsArt Professionals. Het doel van GlazsArt Professionals is de prachtige diversiteit van glaskunst onder de aandacht te blijven brengen van een groter publiek. Tevens hebben we regelmatig contact met elkaar over de vele verschijningsvormen van het materiaal glas, toepassing van technieken en de mogelijkheden om ons werk gezamenlijk te presenteren. Een van de drijvende krachten in de groep was de helaas onlangs overleden kunstenaar Tirza Verrips. Hij was degene die de eerste collectieve expositie organiseerde in het ACEC naast het Coda Museum in Apeldoorn.

10 juni a.s. is de groep GlazsArt Professionals neergestreken in de Zuiderkapel van de Stevenskerk in Nijmegen. U kunt dan kennismaken met de vele aspecten en technieken die gebruikt worden om van het prachtige materiaal Glas verbazend mooie dingen te maken. Er is “geblazen” werk, “gefused” en “geslumbt” werk en ook zijn er objecten te zien die gemaakt zijn met de zogenaamde “lampwork” techniek. Wat al die termen en technieken betekenen kunt u nu heel eenvoudig leren en bewonderen in de Zuiderkapel. U bent van harte welkom en zult worden ontvangen door een paar aanwezige enthousiaste kunstenaars die u alles kunnen vertellen en laten zien. Natuurlijk mag u ook ongestoord en in stilte het werk bewonderen.

De expositie in de Stevenskerk is geopend op 10, 11, 16, 17 en 18 juni a.s. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur Zondag van 12.00 tot 17.00 uur

 

Gegevens

Begin:
10 juni - 11:00
Einde:
18 juni - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
http://Insta%20Glasz_art_professionals

Organisator

Stichting Kunstraffinaderij
Telefoon:
0643436608
E-mail:
info@kunstraffinaderij.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sint Stevenskerk
Sint Stevenskerkhof 62
Nijmegen, 6511 VZ Nederland
+ Google Maps