Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Gloednieuwe donkerbeleving – op reis naar de stad van de liefde

5 juni - 09:30 t/m 30 december - 17:00

Agenda-UIT-Nijmegen-nieuws

“Indrukwekkend! Een uitje dat iedereen een keer moet doen.”

 

Hoe is het om blind of slechtziend te zijn? Dat ontdek je in het muZIEum helemaal zelf. Het muZIEum is namelijk niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum.

 

Wat een bezoek aan muZIEum bijzonder maakt is de combinatie van het zelf ervaren en de persoonlijke ontmoeting. Oog in oog met een gids die uit eigen ervaring vertelt hoe het is om weinig of niets te zien, ga je zelf tijdelijk blind of slechtziend door het leven en word je uitgedaagd om verschillende obstakels te trotseren. We bieden meerdere belevingen aan. Ga op citytrip die in het teken staat van de liefde, ervaar “Een dag uit het leven van …”, of ontdek Nijmegen op de tast.

 

Gloednieuwe donkerbeleving – op reis naar de stad van de liefde

Iedereen kan wel wat extra liefde gebruiken, juist in deze tijd. Daarom staat in 2021 het thema liefde centraal.

 

Een gloednieuwe donkerbeleving opent: je gaat op reis naar de stad van de liefde. Genietend van de smalle straatjes en de historie ontdek je de highlights van deze stad door te horen, ruiken en voelen. Je leest het goed: je ZIEt helemaal niets. Natuurlijk ga je niet alleen op pad. Je wordt begeleid door een blinde of slechtziende gids. Terwijl jij blind de stad ontdekt, vertelt de gids over zijn leven zonder zicht, hoe hij de stad ervaart en hoe hij de liefde ziet.

Dus, met wie ga jij op BLIND date in de donkerbeleving “Op citytrip met …”?

 

Niet alleen in de donkerbeleving word je ondergedompeld in de liefde. Schrijfgeheime liefdesbrievennet als Romeo en Julia, maar dan natuurlijk met een muZIEumtintje: in braille. Ontdek tijdens Expeditie ribbelroute hoe jij je blind date op het terras vindt. En stel je smaakpapillen op de proef met de chocoladeproeverij: welke invloed heeft liefde op jouw smaak?

 
Donkerbeleving – “Een dag uit het leven van …”

Het klinkt zo vanzelfsprekend: even je favoriete trui uit de kast pakken, de lekkerste pot pindakaas pakken in de supermarkt of even snel de stad in voor een terrasje. Maar hoe is dat voor iemand die niet ziet? Stap in het pikkedonker, ontmoet je gids en ontdek het in de donkerbeleving “Een dag uit het leven van …”.


Expeditie ribbelroute – ZIE Nijmegen door een andere bril

De belevingen van het muZIEum spelen zich niet alleen binnen af. Stap in de schoenen van de slechtziende gidsen van het muZIEum tijdens Expeditie ribbelroute. Ervaar het historische stadscentrum vanuit de ogen van iemand die niet goed ziet met een speciale virtualrealitybril.

Wat zie, hoor, ruik en voel je allemaal? Hoe vind je de weg nu je niet meer zo goed ziet? Welke obstakels kom je tegen en hoe kunnen we elkaar daarbij helpen? Ontdek het tijdens deze expeditie.

 

Je bezoek nog leuker maken?

Een bezoek aan het muZIEum bestaat altijd uit een van de donkerbelevingen of Expeditie ribbelroute. Wil je jouw bezoek nog leuker maken? Lees hieronder hoe je dat kan doen:

  • Een chocoladeproeverij in het donker, vertrouw jij je smaakpapillen nog?
  • Een gezellig kinderfeestje die niet snel vergeten wordt!
  • Onzichtbaar inzicht, een spannend avontuur die je in teamverband samen met je vrienden, familie of collega’s aangaat. Welk team wint de eerste prijs?
  • Helaas is onze horeca nog even gesloten maar aarzel niet om een hapje en drankje te bestellen voor onderweg!

 

Niet alleen leuk, maar ook maatschappelijk

Wist je dat slechts 30% van de blinden en slechtzienden in Nederland werk heeft? Werk is een belangrijk onderdeel van het leven. Het voorziet je in je eerste levensbehoefte! Het muZIEum en alle bezoekers dragen bij aan de werkgelegenheid: ieder bezoek betekent werk voor de gidsen van het muZIEum. 

“Pas toen ik aan het werk ging als gids bij het muZIEum kwam voor mij het echte accepteren van mijn visuele beperking. ​Door elke dag met bezoekers te praten en hun vragen te beantwoorden, kreeg ik ook op mijn eigen vragen steeds meer antwoord.” ​- Ester, gids sinds 2016

Gegevens

Begin:
5 juni - 09:30
Einde:
30 december - 17:00
Site:
https://muzieum.nl/ons-aanbod/donkerbelevingen

Organisator

muZIEum
Telefoon:
024 200 1050
E-mail:
info@muzieum.nl
Site:
https://www.muzieum.nl/

Locatie

muZIEum
Ziekerstraat 6b
Nijmegen, Nederland
+ Google Maps
Site:
https://muzieum.nl/