Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Het grote gesprek

17 september - 20:30 t/m 22:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 15 oktober 2020 at 20:30

€10,00

Eén schrijver, één interviewer. Tijdens Het grote gesprek gaan we terug naar de basis en duiken we in anderhalf uur de diepte in, om zo het boek aan de realiteit te verbinden. Een gesprek over de rol van literatuur en meer in het bijzonder de kracht van het boek als gids door onze onstuimige werkelijkheid. Elke derde donderdag van de maand live bij te wonen, maar ook digitaal terug te beluisteren als podcast. Ook is er ruimte voor vragen uit het publiek. 

Rob van Essen

Op 17 september vindt de eerste editie plaats, waarbij Rob van Essen geïnterviewd wordt door Marja Pruis. De avond wordt ingeleid met een voordracht van Marjolein Visser.

Rob van Essen debuteerde ruim twintig jaar geleden en sindsdien worden zijn romans en verhalen alom geprezen. Zijn werk is onder meer bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs 2015 en de Libris Literatuur Prijs 2019. Van Essen is een meester in het verdraaien van de werkelijkheid met als gevolg dat we ons bestaan scherper waarnemen. Tzum schreef over hem ‘Er zijn schrijvers van wie je ongezien elk boek kunt kopen en Rob van Essen behoort tot die categorie auteurs’. Vanavond wordt hij geïnterviewd over zijn succesvolle roman De goede zoon door journalist, columnist en schrijver Marja Pruis.   

Saskia de Coster

Op 15 oktober vindt de tweede editie van Het grote gesprek plaats. Saskia De Coster wordt geïnterviewd door Mira Feticu. De avond wordt ingeleid met een voordracht van Simone Atangana Bekono

Saskia De Coster is auteur van een eigenzinnig oeuvre. Volgens Tom Lanoye is ze ‘al jaren de meest originele pen van Vlaanderen’. Haar werk is in tien talen vertaald en ze heeft onder meer de Opzij Literatuurprijs op haar schoorsteen staan. De Vlaamse auteur blinkt in haar boeken uit in lef, originaliteit en schoonheid. In haar meest recente roman Nachtouders, verhaalt Saskia over de moeilijkheden van ouderschap en de angst om een slechte ouder te zijn.

Gegevens

Datum:
17 september
Tijd:
20:30 t/m 22:30
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://wintertuin2020.nl/project/het-grote-gesprek/

Locatie

Stadsschouwburg Nijmegen
Keizer Karelplein 32h
Nijmegen, 6511 NH Nederland
+ Google Maps
Website:
https://www.stadsschouwburgendevereeniging.nl/