Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HOLSABY – SMOKING ALASKA – BLUESHIFT

13 september 2019 - 08:00 t/m 21:00

Holsaby, een band uit de omgeving Ravenstein met vijf man sterk. Na 2 jaar eigen werk te schrijven zijn zij er klaar voor. Door de vele jaren als coverband op het podium, weten zij wat belangrijk is en bespelen ze het publiek met ontzettend veel energie. Dit alles gecombineerd met een unieke sound van: Alternative Pop Rock. Originaliteit is prioriteit.

Smoking Alaska
Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 6 jaar actief. De band bracht in 2015 hun debuut-EP uit genaamd ‘Waiting for Response’. Een sfeeralbum dat zelfs internationaal verkocht werd. In 2017 verscheen hun debuutclip voor de nieuwe single ‘Into Motion’ met meer dan tienduizend weergaves. Eind 2018 bracht de band twee nieuwe singles uit genaamd ‘Allegory of the Cave’ en ‘ Through the Blue’. In 2019 bracht de band hun nieuwste EP ‘Bring Me Back a Souvenir’ uit met daarbij een releaseshow in Luxor Live in Arnhem.

Blueshift is een zeskoppige Nijmeegse band gevormd door studenten natuur- en sterrenkunde aan de Radboud Universiteit. Met veel ruimte voor mooie gitaar- en keyboardsolo’s spelen we bekende bluesnummers zoals in de stijl van Eric Clapton en JJ Cale en stevige bluesrockcovers van Deep Purple en DeWolff, met soms een verschuiving naar andere genres. Sinds een aantal maanden zijn we ook veel bezig met het schrijven van eigen nummers.

We zijn begonnen als groepje natuurkundestudenten dat toetsenist Stijn van Erp en gitarist Freek Roelofs op een borrel bij elkaar raapten om hun blues jamsessies wat meer body te geven. Een oefenruimte werd geboekt, en op 14 oktober 2014 was de eerste repetitie een feit. Voor vrijwel iedereen was het spelen in een band iets totaal nieuws. Drummer Merlijn Kemna had nog nooit een drumstel aangeraakt (hij heeft het op een Guitar Hero kit geleerd). Zanger Sam van Vliet dacht nog dat hij elektrische gitaar zou gaan spelen. Het duurde dan ook even voordat de nummers ergens naar klonken, maar uiteindelijk zijn we toch maar voorzichtig begonnen met optreden. Op de culturele avond van onze studievereniging werd dit enthousiast ontvangen, maar toen we als pauzebandje bij een Science Cafe optraden zaten mensen met hun vingers in hun oren. We hebben doorgezet, en na een aantal wijzigingen in de line-up spelen we sinds februari 2017 met onze huidige bezetting.

Een goede boost voor de band was het door bassist Stefan Horst geschreven protestnummer Kutpéage, dat uitgroeide tot officiele nummer-1-hit op de Nijmeegse campus. In deze brij herrie, die eigenlijk een beetje buiten ons straatje ligt, konden we al onze frustraties kwijt over het nieuwe printsysteem op de bètafaculteit. We speelden het tijdens het lustrum van de universiteit in mei 2017, waarna we uitgroeiden tot een veelgevraagde band op de campus. Een ander hoogtepunt was ons eerste bandweekend in januari 2018. Drie dagen lang sloten we ons op in een studiohotel in een Fries weiland, en we kwamen eruit met veel nieuwe nummers en inspiratie. Afgelopen zomer deden we een Summer Tour, en speelden we tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en op het Radboud Introductiefestival.

Gegevens

Datum:
13 september 2019
Tijd:
08:00 t/m 21:00
Evenement Categorie:
Website:
https://trianonnijmegen.nl/index.php/agenda/269-vr-13-9-holsaby-smoking-alaska-blueshift

Locatie

Club Trianon
Berg en Dalseweg 33
Nijmegen, 6521BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0243229189
Website:
www.trianonnijmegen.nl