Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

IVGI&GREBEN – De Voorlopers

6 februari - 20:30 t/m 23:30

€20,

Internationaal gerenommeerde danskunstenaars IVGI&GREBEN brengen ode aan het idealisme. De Voorlopers is een verbeelding van een krachtig idealisme en alternatieve wegen in kunst en leven.

In het huidige tijdperk van negativisme willen IVGI&GREBEN de positieve, bevrijdende kracht van idealen voorop stellen. Vijf dansers komen als eersten aan op een verre planeet waar zij zich gaan vestigen. Er is nog niets. Wat gaan ze doen? Hoe verhouden ze zich tot elkaar? Ze kunnen helemaal opnieuw beginnen vanuit behoeftes, verlangens en dromen. Er wordt gecreëerd en afgebroken, er is overvloed en ook schaarste. Het is een laboratorium van continu verschuivende relaties tussen mensen onderling en tussen de mens en zijn omgeving. IVGI&GREBEN creëren met hun krachtige danstaal een poëtisch en tegelijkertijd confronterend werk dat het publiek niet onberoerd zal laten.

INTERVIEW MET IVGI & GREBEN IN HET PAROOL
Het Parool interviewde chreografenduo Johan Greben en Uri Ivgi over hun samenwerking. Ze vertellen over het contrast tussen dreiging en idealisme in de voorstelling De Voorlopers en over hun besluit om meer producties in Nederland te maken. Klik hier om het interview te lezen.

OVER IVGI&GREBEN
De uit Israël afkomstige Uri Ivgi en de Nederlandse Johan Greben werken al 15 jaar succesvol samen en hun veelgeprezen werk is over de hele wereld bij toonaangevende gezelschappen te zien. Het danskunstenaarsduo presenteert met De Voorlopers een krachtig nieuw werk. IVGI&GREBEN won o.a. de Golden Mask Award, Ruslands meest prestigieuze theaterprijs.

Gegevens

Datum:
6 februari
Tijd:
20:30 t/m 23:30
Kosten:
€20,
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.lux-nijmegen.nl/podium/ivgigreben-2019/

Locatie

LUX Nijmegen
Mariënburg 38-39
Nijmegen, 6511 PS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.lux-nijmegen.nl