Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jaarlijkse Tentoonstelling Jos van Riswick 2023

25 november - 11:00 t/m 26 november - 17:00

Gratis
In november organiseert Jos van Riswick weer zijn jaarlijkse solotentoonstelling. Jos van Riswick schildert traditionele stillevens en portretten in olieverf. Het evenement vindt dit jaar weer plaats in het prachtige kerkje van Persingen.  U kunt bij de expositie nieuwe werken zien maar ook proces video’s bekijken. De kunstenaar is aanwezig om uitleg te geven.
Alle gepresenteerde werken zijn te koop. Wilt u voor de expositie alvast een prijslijst van de tentoongestelde werken ontvangen, stuur dan een berichtje naar info@josvanriswick.nl.
De passie voor het schilderen kwam bij Jos van Riswick (1973) pas vrij laat tot uiting. Jos studeerde af als natuurkundige en werkte een aantal jaren als onderzoeker op de universiteit. Toch bleek de wetenschap niet zijn eigenlijke roeping te zijn en besloot hij de wetenschap te verruilen voor de kunsten. Jos schildert voornamelijk kleinere stillevens met een eenvoudige compositie, meestal komt er fruit in voor. Dat laatste vanwege de grote verscheidenheid aan kleuren en texturen, maar ook omdat fruit een stilleven een zekere breekbaarheid verleent, doordat het zo snel vergaat. Hij werkt meestal aan maar 1 schilderij tegelijkertijd, en schilder het liefst zoveel mogelijk nat-in-nat. Dwz hij gebruikt een zelfgeformuleerd schildermedium dat heel langzaam droogt, zodat hij lang in de verf door kan werken (denk aan 1 week of meer). Heel af en toe voegt hij naderhand nog correcties of een glacis toe.

Gegevens

Begin:
25 november - 11:00
Einde:
26 november - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
https://www.josvanriswick.nl

Organisator

Kerkje van Persingen
Telefoon:
024-66 35 975
E-mail:
kerkjevanpersingen@kpnmail.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Kerkje van Persingen
Persingensestraat 7
Persingen, 6575 JA
+ Google Maps