Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kankbord Sessies #5 + A Town Called Lonesome

24 augustus - 20:00 t/m 23:30

Gratis

De meest experimentele ideeën blijven vaak binnen de muren van het atelier of de studio. De behoefte aan een try-out voor de première beperkt zich niet tot de theaterwereld. Met de Klankbord Sessies wil Extrapool makers een podium bieden om werk in ontwikkeling aan een klein en betrokken publiek te tonen.
Voor de vijfde editie presenteren we drie uiteenlopende acts: Alice Schiavone (beeldend werk), Alexandra Holownia (performance) en muziek van Nobuka.
In ‘A Town Called Lonesome’ gaan op zoek naar uitzonderlijke muzikanten en kunstenaars die geheel buiten de canon van de kunstgeschiedenis aan een eigengereid oeuvre werken. Welke motivatie schuilt er achter een leven lang obsessief werk maken zonder nauwelijks ‘succes’ in de buitenwereld?
Vanavond vertonen we de documentaire In The Realms of the Unreal van Jessica Yu over het teruggetrokken leven van de schrijver Henry Darger (1892-1973). Darger groeide op in een streng, katholiek tehuis waar hij als geestelijk ‘niet in orde’ werd bestempeld. Op zijn 16e vluchtte hij weg en trok te voet half Amerika door, om uiteindelijk in Chicago terecht te komen. Hier leefde hij een eenzaam en geïsoleerd leven, werkzaam als conciërge in het plaatselijke ziekenhuis. Zijn huisbaas vond na zijn overlijden meer dan 15.000 tekeningen en teksten, die inmiddels over heel de wereld worden tentoongesteld.
De documentaire bestaat uit interviews met zijn buren, geanimeerde versies van zijn tekeningen, en narratie van zijn geschreven werk. Kunstenaar Pedro Bakker, die een uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar het leven en werk van Darger, zal een presentatie geven over de actualiteit van Dargers werk. Ook leest hij enkele passages voor uit Dargers 15.145-pagina tellende roman The Realms of the Unreal.
Filmduur 81 minuten, spreektaal Engels

Zaal open: 20:00 Start: 20:30 Entree: vrijwillige bijdrage

Gegevens

Datum:
24 augustus
Tijd:
20:00 t/m 23:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Extrapool
Telefoon:
024 388 8234
E-mail:
info@extrapool.nl
Website:
www.extrapool.nl

Locatie

Extrapool
Tweede walstraat 5
Nijmegen, 6511 LN
+ Google Maps
Telefoon:
024 388 8234
Website:
www.extrapool.nl