Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

KletsCollege: Toddlers en tablets – kan mijn peuter leren door te spelen met een tablet?

1 juni 2021 - 20:00 t/m 21:30

Gratis

Digitale media vormen een belangrijk deel van het dagelijkse leven van veel kinderen. Zelfs de allerkleinsten spelen al met tablets of kijken op de smartphone van hun ouders naar filmpjes. Er zijn duizenden apps en spelletjes verkrijgbaar die gericht zijn op jonge kinderen. Veel van die apps beweren dat ze de (taal)ontwikkeling van kinderen stimuleren, maar klopt dat ook? Kan een peuter bijvoorbeeld met behulp van een spelletje nieuwe woorden leren? En hoeveel schermtijd is eigenlijk acceptabel voor een jong kind? Hoe kies ik leerzame apps voor mijn kind? In dit college hoor je in het kort wat hierover bekend is in de wetenschap. Er is volop ruimte om vragen te stellen en in discussie te gaan.

Door Prof. Sabine Hunnius en Lena Ackermann. Sabine Hunnius is directeur van het Baby & Child Research Center in Nijmegen en doet onderzoek naar hoe baby’s leren. Samen met Michiel van Elk schreef ze het boek Het babybrein.

Lena Ackermann heeft een passie voor alles wat met taal te maken heeft. Ze studeerde taalwetenschap, deed onderzoek naar taalverwerving van jonge kinderen en werkt nu als postdoc voor wetenschapscommunicatie bij het Baby & Child Research Center.

Dit is de tweede aflevering in een reeks van drie KletsColleges voor (groot)ouders over kinderen en taal, georganiseerd door Kletskoppen in samenwerking met het Baby and Child Research Center.

Meer informatie en aanmelden: www.kletskoppenfestival.nl/kletscolleges

 

Gegevens

Datum:
1 juni 2021
Tijd:
20:00 t/m 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
www.kletskoppenfestival.nl/kletscolleges

Organisator

Kletskoppen
E-mail:
info@kletskoppenfestival.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Online