Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Laatste interventie Kunstluis in Museum Het Valkhof

26 juli - 11:00 t/m 31 juli - 17:00

entreeticket

a grande finale! Kunstenaar Elvira Duives neemt na zes speelse en ontwapende interventies waardig afscheid van haar rol als Kunstluis met de laatste interventie: bezoekers. Van 26 t/m 31 juli versiert ze de entree van Museum Het Valkhof met tientallen tekeningen. De kleurrijke tekeningen  tonen de verscheidenheid van onze museumbezoekers. Bezoek de interventie en wie weet herken je jezelf in één van hen…

Een wand vol kunstminnende museumbezoekers

Waar de ene bezoeker met zijn neus dicht op het kunstwerk staat om elk penseelstrook te kunnen bestuderen, proeft een andere bezoeker alleen sfeer door met een vluchtige pas door de tentoonstelling te gaan. Onze bezoekers zijn uiteenlopend en uniek. Maar wie is ‘de’ museumbezoeker nou eigenlijk? Welke houdingen neemt hij aan? Hoe is hij gekleed? Wat heeft hij bij zich? Waar staat hij bij stil? Wat verwondert hem, haar?

In de interventies van Kunstluis, Elvira Duives, staat de mens centraal. Daar mag ook haar laatste interventie natuurlijk niet aan voorbij gaan. Tijdens vele museumbezoeken legt Duives bezoekers vast die op een of andere manier indruk op haar maken. Vluchtig en fijntjes vereeuwigt ze deze bezoekers op papier, in verschillende houdingen en outfits. Peinzend, gebukt, met pet en in een korte broek, geruite bloesjes, jong, oud, op sneakers of op sandalen, met een leesbril of zonder. Je komt ze allemaal tegen op de wand vol bezoekers. Ze staan allemaal klaar om door jou bekeken te worden.

Gegevens

Begin:
26 juli - 11:00
Einde:
31 juli - 17:00
Kosten:
entreeticket
Evenement Categorie:
https://www.museumhetvalkhof.nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/kunstluis-20212022/

Organisator

Museum Het Valkhof
Telefoon:
0243608805
E-mail:
marketing@museumhetvalkhof.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
Nijmegen, 6511 TB Nederland
+ Google Maps