Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

LAND VAN TAAL & WAAL met ARTHUR UMBGROVE, MARCEL RÖZER, IN ‘T HOF, STADSDICHTER WOUT WAANDERS en ANNEMARIE HAVERKAMP

23 januari - 20:30 t/m 23:00

Serie prachtavonden waarin schrijvers zangers ontmoeten

Land van Taal en Waal is maandelijkse muzikale, literaire bonte avond in het Nijmeegse Trianon. Tijdens deze avonden ontmoeten schrijvers, dichters, wetenschappers, zangers, rappers en andere kunstenaars elkaar. De verbindende factor is telkens de Nederlandse taal. Bloedeigen Hollandse liedjes worden afgewisseld met literaire en wetenschappelijke voordrachten uit eigen werk. Storende factor in deze is Marcel Rözer, die te pas en te onpas de kunstenaars het hemd van het lijf vraagt. Muzikale gastheer is de Nijmeegse zanger Dirk-Wim in ‘ Hof zorgt voor een muzikale omlijsting van de avonden.

Zeg mij wat je zingt en ik weet wie je bent! Vaak worden de lyrische mogelijkheden van onze taal schromelijk onderschat. Het Nederlands zingt even goed als een andere taal. Een lied heeft zoveel meer kracht en verbeelding als het in je moerstaal wordt gezongen.

Hoofdgast Arthur Umbgrove is schrijver. Hij publiceerde vijf romans en werkt momenteel aan een filmscenario.

Af en toe geeft hij zijn mening, zoals in Nieuwsuur over de ontgroening, in DWDD over de #metoo discussie of in de Volkskrant over vluchtelingen. Jarenlang was hij columnist (de druktemaker) bij het nporadio1 programma De NieuwsBV. Bij het verschijnen van zijn laatste roman, Wat we weten, was hij te gast bij Kunststof.  Voor hij romans schreef maakte hij cabaretprogramma’s en CD’s en zat hij in het stand up gezelschap Comedytrain.

Annemarie Haverkamp
Als speciale gast interviewt Marcel Rözer Annemarie Haverkamp. Zij is journalist en schrijver en in Nijmegen bekend als columnist van De Gelderlander. In 2019 verscheen haar roman ‘De achtste dag’, waarmee ze de Bronzen Uil won voor beste Nederlandstalige debuut.

Dirk Wim in ‘t Hof

In ’t Hof is gitarist, zanger, liedjesschrijver en verhalenverteller. Zijn liedjes, in de traditie van Bob Dylan en Nederlandse troubadours zoals Alex Roeka en Maarten van Roozendaal, fonkelen in het schemerduister van alternatieve pop en kleinkunst. Liedjes over alledag met soms niet alledaagse teksten. Melodieuze luisterliedjes met Nederlandse teksten die er toe doen!

Marcel Rözer is schrijver en journalist. En dagvoorzitter. En programmamaker. Dat is veel en hoe kun je dan ergens goed in zijn? Wat is zijn kracht, of zo u wilt zijn Unique Selling Point? Het antwoord luidt; vragen stellen en verhalen maken. Of beter nog; de juiste vragen stellen en de mooiste verhalen maken. Vragen die dingen duidelijk maker en verhalen die de vaak ingewikkelde werkelijkheid recht doen.

Gegevens

Datum:
23 januari
Tijd:
20:30 t/m 23:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://trianonnijmegen.nl/index.php/agenda/298-do-23-1-land-van-taal-waal

Locatie

Club Trianon
Berg en Dalseweg 33
Nijmegen, 6521BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0243229189
Website:
www.trianonnijmegen.nl