Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LAND VAN TAAL & WAAL – YILDIZ GIES, VANKOREN, IN ‘T HOF, MARCEL RÖZER

5 juli - 15:30 t/m 17:00

Gratis

YILDIZ GIES
Het meeste van haar werk bedenkt Yildiz vanuit haar thuisbasis in Berg en Dal. Daar schrijft ze muziek en teksten vanuit haar prachtige kleine houten boshuis. Nijmegen voelt echt als haar thuis en ze is er geboren en getogen. Ze is nieuwsgierig en houdt ervan zonder plan met haar camper op pad te gaan en het liefst lang en ver, toch ben is ze altijd weer blij als ze over die Waalbrug de stad inrijdt. Ze beschouwt zichzelf als maker. Soms dicht ze. Soms schrijft ze liedjes. Soms schrijft ze een verhaal. Soms alles tegelijk.

VANKOREN
VanKoren is Heidi Koren, Heide Marie Koren om volledig te zijn. Geboren op 4 augustus 1975 in Raalte. Product van een Rotterdamse moeder en een Oostenrijkse vader en opgegroeid in Twente. Heidi debuteerde in 2015 met de poëziebundel Gedachten over een mogelijk einde bij Uitgeverij Voetnoot (Antwerpen). In december 2018 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Haar debuutroman Hawaï 2000 verscheen in oktober 2019 bij Uitgeverij Vrijdag (Antwerpen). Eind mei 2020 zal haar volgende poëziebundel Wie dit leest is gek verschijnen bij Uitgeverij Vrijdag. Heidi publiceert regelmatig bij Literair Tijdschrift Extaze. Ook verschenen haar gedichten in Het Liegend Konijn.

IN ‘T HOF
In ’t Hof is gitarist, zanger, liedjesschrijver en verhalenverteller. Zijn liedjes, in de traditie van Bob Dylan en Nederlandse troubadours zoals Alex Roeka en Maarten van Roozendaal, fonkelen in het schemerduister van alternatieve pop en kleinkunst. Liedjes over alledag met soms niet alledaagse teksten. Melodieuze luisterliedjes met Nederlandse teksten die er toe doen!

MARCEL RÖZER
Marcel Rözer is schrijver en journalist. En dagvoorzitter. En programmamaker. Dat is veel en hoe kun je dan ergens goed in zijn? Wat is zijn kracht, of zo u wilt zijn Unique Selling Point? Het antwoord luidt; vragen stellen en verhalen maken. Of beter nog; de juiste vragen stellen en de mooiste verhalen maken. Vragen die dingen duidelijk maker en verhalen die de vaak ingewikkelde werkelijkheid recht doen.

Gegevens

Datum:
5 juli
Tijd:
15:30 t/m 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Club Trianon
Berg en Dalseweg 33
Nijmegen, 6521BA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0243229189
Website:
www.trianonnijmegen.nl