Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Mercy John bij Cozy Concerts Nijmegen

15 februari - 20:30 t/m 22:30

Gratis

Op zaterdagavond 15 februari om 20:30u. komt de Brabantse singer-songwriter Mercy John bij Cozy Concerts Nijmegen optreden in de Sint-Jacobskapel.
Mercy John is al wel eens in Amerika geweest, o.a.Nashville, waar het schrijven van songs net zo makkelijk ging als thuis in een klein dorp in Brabant. “Misschien wel een goede voedingsbodem voor Nederlandse Americana”, zegt John, geboren op de dag dat Nederland in de vorige eeuw werd geteisterd door de zwaarste sneeuwstorm ooit en opgegroeid midden in het Brabantse niemandsland.
Op het album ‘This Ain’t New York’ uit 2017 beschrijft Mercy John zijn wereld: angsten en geluk, liefde en verdriet. Het werd een prima Americana-plaat.
Op zijn tweede album, ‘Let It Go Easy’, schrijft Mercy John weer heel wat demonen van zich af, het album kwam er bijna vanzelf. Waar de Brabander rondom zijn eerste album ‘This Ain’t New York’ al werd geroemd om zijn songschrijverschap toont ‘Let It Go Easy’ maar weer eens aan dat de diepste emoties vaak tot de meest indringende creaties leiden.
“Ik geloof er niet zo in dat er albums zijn die je als artiest ‘moest’ schrijven, wel geloof ik dat ‘Let It Go Easy’ een logisch muzikaal antwoord is op belangrijke vragen die op dat moment in mijn leven speelden. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Veel nummers beschrijven dat proces en het heeft zijn mooie en minder mooie kanten vrees ik”, zegt John over de nieuwe songs.
Mercy John komt samen met Rolf Verbaant, gitaar, en Kirstin Boersma, piano.
Sint-Jacobskapel, Glashuis 4, 6511 CR Nijmegen
www.cozyconcerts.nl

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
20:30 t/m 22:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Website:
cozyconcerts.nl

Locatie

Sint-Jacobskapel
Glashuis 4
Nijmegen, 6511CR
+ Google Maps
Website:
www.cozyconcerts.nl