Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Nieuw Nijmeegs Geschiedenisfestival: TOEN

7 oktober - 08:00 t/m 15 oktober - 22:00

Het festival Toen, voorheen 024 geschiedenis, vindt plaats van 7 tot en met 15 oktober. Het thema is: ‘We gaan ondergronds’. Het festival is een initiatief van het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. Het Huis werkt hiervoor nauw samen met de gemeente Nijmegen, de provincie Gelderland en de Nijmeegse cultureel-historische instellingen en organisaties. Het gehele programma en de kaartverkoop vind je op: https://toenfestival.nl/

Robin Hoeks, directeur van het Huis en initiatiefnemer van Festival Toen: “Als geschiedenisfanaten zijn wij geïnspireerd door de Nijmeegse geschiedenis. Ons doel is om zoveel mogelijk mysterieuze en interessante verhalen en weetjes van toen met te delen met de inwoners van het Rijk van Nijmegen en daarbuiten. Wij brengen de geschiedenis weer tot leven. In de stad waar wij elke dag wonen, werken, struinen, shoppen, op het terras zitten, hand in hand lopen… Daar, in die stad, zitten ontelbaar veel verhalen verstopt.

Samen met de historici, archeologen en andere experts die deze verhalen dagelijks onderzoeken, organiseren wij TOEN: het Nijmeegs Geschiedenisfestival. Hun rijkdom aan historische kennis, verbonden met onze expertise in het vertellen van verhalen, vormt de kracht van dit festival. Én van de Nijmeegse geschiedenis.

Onze missie is om te inspireren met verhalen uit de oude doos. Maar stoffig zijn we zeker niet. Met TOEN doen we het net even anders dan normaal. Dit Nijmeegs Geschiedenisfestival is er om ieder jaar weer opnieuw te inspireren, te vermaken en om mensen bij te spijkeren met interessante en wellicht nieuwe weetjes.”

Gegevens

Begin:
7 oktober - 08:00
Einde:
15 oktober - 22:00
Evenement Categorie:
https://toenfestival.nl/

Organisator

Huis van de Nijmeegse Geschiedenis
Telefoon:
0243293699
E-mail:
huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

marienburgkapel
Marienburgplein 26
Nijmegen, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31630460078
Bekijk de site van Locatie