Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nieuwe Oogst 2019

1 november 2019 - 12:00 t/m 22 december 2019 - 17:00

Expositie: 1 november tot en met 22 december 2019
Opening Nieuwe Oogst: vrijdag 1 november om 20:30 uur.

Ook deze zomer heeft Galerie Bart weer alle kunstacademies van Nederland bezocht, op zoek naar nieuw talent. Uit het werk van de vele exposanten hebben wij 5 talentvolle kunstenaars geselecteerd:

Hester Haarsma (ArtEZ, Arnhem)
Hoe zou het zijn als je met je geliefde kon samensmelten? Of wat gebeurt er als je lichaam de vorm aanneemt van hoe je een ruimte ervaart? Of hoe zou een omgeving eruit zien als deze zich zou aanpassen aan onze innerlijke beleving?
In haar werk streeft Hester naar een beeldtaal die de innerlijke beleving van het mens-zijn kan weergeven. Ze wil vorm en beweging laten communiceren met de alledaagse, door-de-mens-gemaakte omgeving en het bijbehorende straatmeubilair.

Jessica Tiemessen (ArtEZ, Arnhem)
Zijn er middelen om niet-lichaamseigen elementen als objecten, het lichaam van een ander of de ruimte om je heen, tijdelijk als onderdeel van jezelf te kunnen ervaren? Met tekeningen en sculpturen verbeeldt Jessica een achtste zintuig als fysiek verlengstuk: een nieuwe manier om iets of een ander te ervaren. Zouden we nog kunnen onderscheiden waar ons lichaam begint en de buitenwereld eindigt?

Katarina Juricic (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag)
In de ruimtelijke installatie ‘Orange and Blue’ vertaalt Katarina de sublieme ervaringen die ze had tijdens een zonsop- en ondergang. Met digitale middelen, licht, vorm en kleur zoekt zij naar manieren om een zelfde beleving te realiseren, als een visualisatie van het ongrijpbare van ons geheugen. Oneindige combinaties van oranje en blauw worden samengebracht in een herinnering waar realiteit samengaat met fantasie.

Robin Valster (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht)
De sculpturen van Robin komen voort uit alledaagse gevoelens en belevingen. Deze ervaringen vertaalt zij in kleine scènes die op associatieve wijze ontstaan en waarin alles kan en beweeglijk is. Zo creëert zij werelden waar ze zich graag zou willen begeven; tussen neuzen, in de barsten van een badfiets of een wereld zonder conventies.

Annemiek van der Hoek (Minerva, Groningen)
Stil langs de zijlijn of midden in het veld observeert Annemiek nieuwsgierig de mens. Hoe gedraagt die zich ten opzichte van de ander? Wat zegt, doet of laat zij? Annemiek probeert patronen te ontdekken en relaties te zien. Die fascinatie voor menselijke communicatie verbindt ze met haar liefde voor structuur en eenvoud welke zij met natuurlijke materialen tot abstracte vormen vertaalt.

Gegevens

Begin:
1 november 2019 - 12:00
Einde:
22 december 2019 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.galeriebart.nl

Locatie

Galerie Bart Nijmegen
Waalbandijk 14C
Nijmegen, 6541 AJ
+ Google Maps
Telefoon:
024 3600577
Website:
www.galeriebart.nl