Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Op pad naar de paddenstoelen

14 oktober - 15:00 t/m 17:00

€3,00

Het is weer herfst, dus de paddenstoelen laten zich weer zien! Wil jij daar alles over te weten komen en ben je tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan kun je op woensdagmiddag 14 oktober 2020 mee met de natuurontdekkersclub de Scharrelkids.

Sommige namen zijn duidelijk als je de paddenstoel ziet: zoals de aardappelbovist, honingzwam, biefstukzwam en porseleinzwam. Naast de bekende rood met witte stippen zijn er ook felgele of groen gestreepte. En wie weet vinden we duivelseieren.

De gidsen van het IVN kunnen je veel vertellen over de paddenstoelen en waar je ze kunt vinden. Veel mensen denken dat je paddenstoelen niet mag aanraken, omdat ze giftig zijn. Maar is dat ook zo? Mag je ze wel of niet plukken? Met een spiegeltje en op je buik kun je de onderkant van de paddenstoel goed bekijken. Dan hoef je ze niet te plukken of te beschadigen.

Ga met ons mee en beleef een leuke middag. Doe kleren aan die vuil mogen worden en stevige schoenen of laarzen, dan kun je lekker ravotten.

Startpunt, kosten en aanmelding:

We verzamelen op de parkeerplaats aan de Beukenlaan/Scheidingsweg te Nijmegen. Deze leuke en leerzame ontdekkingstocht begint om 15.00 uur en om 17.00u kun je weer opgehaald worden.

 

Deze tocht wordt door IVN in samenwerking met de Bastei georganiseerd.

Inschrijving is verplicht bij De Bastei: ga naar debastei.nl/ontdekkingstocht of bel 024-3297070.

Deelname kost € 3,00. Vrienden/leden van het IVN en De Bastei betalen € 1,50.

Let op: Wij hanteren de richtlijnen van het RIVM. We zullen in kleine groepjes werken. Ben je verkouden of heb je koorts dan mag je helaas niet mee.

Kijk voor meer informatie op www.debastei.nl.

Gegevens

Datum:
14 oktober
Tijd:
15:00 t/m 17:00
Kosten:
€3,00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.debastei.nl/

Locatie

Parkeerplaats Beukenlaan
Beukenlaan
Malden,
+ Google Maps