Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open rondleiding tentoonstelling “Emilia van Oranje Nassau”

17 augustus - 14:00 t/m 17:00

€5,50

Rondleiders van Museum Kasteel Wijchen geven een rondleiding door de tentoonstelling . Kasteelvrouwe in Wijchen. De rondleiders nemen u mee op een ‘special tour’ door de tentoonstelling Emilia van Oranje Nassau. Ontdek wie deze bijzondere kasteelvrouwe in een roerige tijd was.

Emilia van Nassau, 450 jaar geleden geboren, leidde een leven vol pieken en dalen, ‘buitensporig gedrag’, intriges, liefde en verdriet.
In 1609 koopt Emilia samen met haar echtgenoot Emanuel van Portugal het kasteel in Wijchen Vanaf 1615 vertoeft het paar er regelmatig. Wijchenaren kennen de muurankers in de vorm van de twee verstrengelde E’s van Emilia en Emanuel en een serie symbolische voorstellingen, te zien op de binnenplaats en aan de buitenkant van het kasteel. Ze houden de herinnering aan het echtpaar levend.
Maar Emilia was meer dan de eigenaresse van Kasteel Wijchen. Haar bijnaam, ‘de geleerde Emilia’ suggereert een intelligente vrouw die als gastvrouw optrad voor haar ongetrouwde broer Maurits op Het Binnenhof in Delft.

Prijs: museumticket + vanaf 18 jaar € 2,50 p.p.
Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen, vol is vol.

Gegevens

Datum:
17 augustus
Tijd:
14:00 t/m 17:00
Kosten:
€5,50
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
www.museumwijchen.nl

Organisator

Museum Kasteel Wijchen
Telefoon:
024-6424744
Website:
www.museumwijchen.n