Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PLAY PAUSE FORWARD

11 december 2021 - 12:00 t/m 16 januari 2022 - 17:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 12:00 on zondag en zaterdag, repeating until 19 december 2021

Gratis

PLAY PAUSE FORWARD

ALLERLAATSTE EXPO

Expo Bart sluit 2021 af met het aller laatste programma op het Honigcomplex. Na acht jaar, meer dan 35 exposities en tientallen samenwerkingen met kunstenaars en organisaties, verlaten we de voormalige Bouillonblokjes- en Brintaruimte om plaats te maken voor de bouw van een nieuw stuk Nijmegen.  Het einde van het Honigcomplex betekent gelukkig niet het einde van Expo Bart. Sterker nog: we staan aan het begin van een nieuw avontuur en zijn sneller terug dan jullie denken!

Maar voordat het zover is, hebben we nog een laatste project in petto. Vanaf 13 november dempen we alvast het licht om videokunst te kunnen tonen. PLAY PAUSE FORWARD is een driedelige expo, verspreid over zes weekenden:

FRANK & MICHIEL
Za 13, zo 14, za 20 en zo 21 november
Het project Do Not Defeat, Do Not Fight Back, Do Not Surrender is een ode aan de menselijke imperfectie en een herwaardering van dagelijkse beslommeringen, middelmatigheid en doelloosheid. In een serie films reageren Frank en Michiel op de mensenrechten van Uzûpis (Vilnius, Litouwen), een grondwet die bestaat uit 41 regels. Do Not Defeat is een on-going project. De serie is pas compleet wanneer alle 41 regels gefilmd zijn. Tijdens de Biënnale Gelderland 2014 toonde Expo Bart de verfilming van regel 1 t/m 10.
ISABELLE WENZEL
Za 27 & zo 28 november en za 4 & zo 5 december
Isabelle Wenzel maakt foto’s waarop zij haar eigen lichaam voor de camera zet. Binnen de 10 seconden die de zelfontspanner haar toestaat, neemt zij een onmogelijke positie in en houdt deze vast tot de foto genomen is. De zoektocht naar de juiste pose en het wachten op het moment dat de camera heeft geklikt, is een voorstelling op zich. Isabelle is dat vast gaan leggen op video. Wij zien nu niet alleen meer de sculpturale kwaliteiten van haar lichaam, maar zijn ook getuige van hoe Isabelle beweegt en veel dynamischer dan ooit een relatie aangaat met de bewust gekozen omgeving.
THIJS LINSSEN
Za 11, zo 12, za 18 en zo 19 december
In de video ‘Het Atelier’ van Thijs Linssen zien we hoe zijn werkruimte in één chaotische massa verandert. Een werk dat hij maakte naar aanleiding van de gedwongen verhuizing uit zijn atelier terwijl een nieuwe plek nog niet voorhanden was. Door de onzekerheid wel of geen werkplek te hebben én het begin van de Covid-pandemie, kwam eigenlijk alles in Thijs zijn leven op losse schroeven te staan. Dit was de aanleiding tot het maken van een performance die tijdens de lock-down, live aan publiek getoond werd. Deze video is daar het resultaat van.

Gegevens

Begin:
11 december 2021 - 12:00
Einde:
16 januari - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
https://www.expobart.nl/projecten/playpauseforward/

Organisator

Expo Bart
Telefoon:
024 3600577
E-mail:
info@galeriebartnijmegen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Expo Bart
Waalbandijk 14C
Nijmegen, 6541 AJ
+ Google Maps
Telefoon:
024 3600577
Bekijk de site van Locatie