Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Popronde Nijmegen maakt programma bekend

12 september 2019 - 16:00 t/m 13 september 2019 - 04:00

De aftrap van het grootste reizende muziekfestival van Nederland vindt traditiegetrouw plaats in thuisstad Nijmegen. Dit jaar is het de grootste Popronde tot nu toe.

In 1994 vond de eerste editie van Popronde Nijmegen plaats, wat betekent dat de 25ste editie wordt afgetrapt. Extra feestelijk, met de grootste editie tot nu toe: 109 optredens op 44 locaties, door 99 acts. 99 acts die in de voetsporen treden van Kensington, Blaudzun, My Baby, Chef’Special, Jeangu Macrooy, Haevn en Rondé, allemaal acts die eerder op Popronde Nijmegen speelden.

Met het grote aantal optredens is het merendeel van de 145-koppige selectie die dit jaar mee tourt met het reizende festival op de aftrap in Nijmegen vertegenwoordigd.

Concerten tussen de lakens, nieuwe partners en previews in de Stevenskerk
‘Zonder het enthousiasme van de deelnemende locaties was het niet gelukt’, aldus Rico Neeter, coördinator van Popronde Nijmegen over het programma. ‘De stad draagt het festival, naast alle deelnemende locaties zijn we dit jaar een aantal mooie samenwerkingen aangegaan met partijen die podia cureren of hosten, de stad, de scene is meer dan ooit betrokken bij de Popronde’. Samengewerkt wordt onder andere met Festival de Oversteek, die het programma in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis vormgeven, en met Brotherhood, het Nijmeegse hiphopcollectief dat de optredens in Merleyn host. Cultuur op de Campus, waar traditiegetrouw tijdens de middaglunch wordt afgetrapt met een previewoptreden cureert samen met LUX het OOR Talent Stage, waar in twee zalen, acht acts optreden.
In Hotel Linnen duik je onder de lakens met Lion’s Den, Sarah & Julia, Small Town Bandits en Out Of Skin die de kamers van het hotel tot intieme concertlocatie omtoveren.
‘s Middags tussen 16.00u en 18.00u zal de iconische St. Stevenskerk het prachtige decor zijn voor preview optredens gegeven door Port of Call, Baer Traa en Ben Forte.
Nieuwe locaties zijn onder andere tattooshop Dutch Harbour, galerie NEUS, hamburgerrestaurant Wally’s en karaokebar Roxy’s.
Opening, afterpary.
Om 19.30u wordt Popronde Nijmegen officieel geopend in Museum het Valkhof. Aansluitend, om 20.00u zal de Nijmeegse band Foxlane, tot nu toe de meest geboekte act, het eerste officiële optreden van Popronde 2019 geven. Hierna zal het programma zich verspreiden door het centrum van de stad.
Vanaf 00.30u is Doornroosje de plek waar de afterparty losbarst, met Boom Boom du Terre, Real Derek en Druiprek wordt er gedanst tot in de vroege uurtjes!

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!

Naast Nijmegen strijkt de Popronde dit jaar ook neer in steden als Arnhem, Wageningen, Den Bosch en nog 37 andere steden door het hele land.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2019 en het programma van de steden op de site.

Sociale Media Popronde:
www.facebook.com/Popronde
twitter.com/Popronde / #popronde
instagram.com/Popronde

Gegevens

Begin:
12 september 2019 - 16:00
Einde:
13 september 2019 - 04:00
Evenement Categorie:
Website:
www.popronde.nl

Organisator

Popronde Nijmegen
Website:
www.popronde.nl