Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

RAMBLE met MEGAN BURTT (US)

25 februari - 21:00

“Ik heb altijd liedjes geschreven. “Ik volgde pianolessen toen ik jong was, maar toen ik de oude klassieke gitaar van mijn vader oppakte, ging het pas lekker.” Geïnspireerd door Joni Mitchell’s Blue, leerde Burtt zichzelf te spelen en droomde ze van een muzikale carrière. “Ik kende geen meisjes die muziek speelden, maar Blue, Bonnie Raitt’s Nick of Time en de vrouwen op de MTV-video’s inspireerden mij enorm.” Megan verdeelt nu haar tijd tussen Brooklyn, NY, Denver, CO en onderweg.

Na de middelbare school verhuisde ze naar Boston om het Berklee College of Music te volgen. Daar maakte ze twee EP’s die ze haar ‘oefenplaten’ noemde. Ze vormde haar eerste band, ontwikkelde haar muzikale oor verder, verfraaide haar songwriting, gitaar spelen en werd een zelfverzekerde bandleider en live-artiest. Bij het afstuderen kreeg Megan de prestigieuze uitmuntendheid in songwriting award, de enige niet-songwriting major in haar klasse die deze erkenning ontving.

Na haar afstuderen verhuisde Burtt naar Mississippi om de wortels van de Amerikaanse bluesmuziek te onderzoeken. Na een periode daar, speelde ze een paar maanden muziek in Vietnam en keerde daarna terug naar de Verenigde Staten om It Ain’t Love op te nemen, een verzameling van 12 nummers die ze maakte met de vrienden Louis Cato (van Jon Batiste en Stay Human, huisband voor Stephen Colbert), gitarist Adam Tressler en James Williams. Na de release verwierf Megan snel bekendheid door het winnen van het Rocky Mountain Folk Festival 2010, de Kerrville New Folk Competition 2011 en de SW Region 2011 Mountain NewSong Competition.

In 2013 begon Burtt te schrijven aan de de nummers die haar tweede album The Bargain zouden worden, dat haar herstel van een ernstige ziekte in kaart brengt met nummers die van duisternis naar licht gaan.

Megan heeft nationaal en in het buitenland gereisd als headliner en als ondersteuning voor acts als Gregory Alan Isakov, Mark Cohen, Brett Dennen, Glenn Phillips van Toad The Wet Sprocket, Lissie en Leanne Rimes. In 2015 werkte ze samen met het Colorado Symphony Orchestra als een aanbevolen artiest.

Eind 2017 begon Megan een samenwerking met vier collega-roodhoofden om een ​​Americana-Roots-band te vormen met de naam Gingerbomb.

Gegevens

Datum:
25 februari
Tijd:
21:00
Evenement Categorie:
Website:
https://trianonnijmegen.nl/index.php/agenda/18-ramble-met-megan-burtt-us