Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Raymi Sambo – Poker

27 februari - 20:30 t/m 23:30

€18,

Poker gaat over hechte vriendschap, achterdocht en vertrouwen. Een theaterproductie over de angst om te zijn wie je bent in een wereld waarin homoseksualiteit nog steeds geen volwaardige stem mag of kan hebben.

We maken kennis met Henry, Philip, Chico en Jackson. Bij hen voldoet alles aan het ideaalplaatje. Maar ze zijn niet blij met hun leven, ze kunnen er niet blij mee zijn. Ze schamen zich voor wat ze voelen en voor wie ze zijn. Zo sterk dat de liefde voor hun gezin ervoor moet wijken en ze de gezondheid van hun eega’s in gevaar brengen.In de thriller die volgt, zien we het leven van de vier mannen in flashbacks voorbijkomen. Wie heeft ‘de bom’ onder de groep gelegd?

INTERVIEW MET RAYMI SAMBO
Winq sprak met Sambo over de voorstelling Poker en het thema van verborgen homoseksualiteit: “Het is een global thing, het gebeurt overal. Maar er wordt nooit over gepraat en er is nog nooit een voorstelling over gemaakt,” vertelt Sambo. Lees het volledige interview hier.

BLACK ACHIEVEMENT AWARD VOOR RAYMI SAMBO
Theatermaker Raymi Sambo heeft de Black Achievement Award 2019 in de categorie Kunst en Cultuur ontvangen. Hij zet zich niet alleen in voor multiculturele film- en theaterproducties, maar ook voor seksuele diversiteit, met zijn organisatie Raymi Sambo Maakt. De Black Achievement Awards worden uitgereikt in het kader van de Black Achievement Month. Het Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) presenteert in de maand oktober de bijzondere bijdragen van mensen met Afrikaanse roots aan de wereld en de Nederlandse samenleving in het bijzonder.

Gegevens

Datum:
27 februari
Tijd:
20:30 t/m 23:30
Kosten:
€18,
Evenement Categorie:
Website:
https://www.lux-nijmegen.nl/podium/raymi-sambo/

Organisator

LUX Nijmegen
Telefoon:
024 381 6859
E-mail:
publiciteit@lux-nijmegen.nl
Website:
http://lux-nijmegen.nl

Locatie

LUX Nijmegen
Mariënburg 38-39
Nijmegen, 6511 PS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.lux-nijmegen.nl