Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rudolphi Producties & Marlies Heuer

21 februari - 20:30 t/m 23:30

€20,

Actrice Marlies Heuer en componist/cellist Jan Kuijken slaan opnieuw de handen ineen voor de voorstelling Verhaal van myn droevig leeven, een duet in woord en beeld over de achttiende-eeuwse Marie de Neufville.

Marie de Neufville was een sterke, zelfstandige, werkende, vrouw die overleefde zonder hulp van buitenaf en altijd op zoek was naar een plek om te aarden. In Verhaal van myn droevig leeven schetste Maria de Neufville in vogelvlucht haar leven, zonder sentimenteel te worden. De laatste zin heeft zij nooit af kunnen maken, want op 80-jarige leeftijd overleed zij, op de geboortedag van Marlies Heuer 173 jaar later.

De taal die De Neufville in haar verhaal gebruikt, is als muziek. Zonder interpunctie, zonder literaire aspiraties. Dit vormt de basis voor de cross-over voorstelling Verhaal van myn droevig leeven, een poëtisch Gesamtkunstwerk van muziek, woord, beeld en beweging.

OVER RUDOLPHI PRODUCTIES
Verhaal van myn droevig leeven is een voorstelling van Rudolphi Producties, de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers en pas afgestudeerd theatertalent. Rudolphi Producties kiest voor makers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast. Makers die werken onder de vleugels van Rudolphi Producties zijn o.a. Jette Derlagen, Bodil de la Parra, Waal en Wind (Eva Marie de Waal en Sophie van Winden), Marlies Heuer, Magne van den Berg, René van ’t Hof en Stephanie Louwrier.

Gegevens

Datum:
21 februari
Tijd:
20:30 t/m 23:30
Kosten:
€20,
Evenement Categorie:
Website:
https://www.lux-nijmegen.nl/podium/rudolphi-producties-marlies-heuer/

Organisator

LUX Nijmegen
Telefoon:
024 381 6859
E-mail:
publiciteit@lux-nijmegen.nl
Website:
http://lux-nijmegen.nl

Locatie

LUX Nijmegen
Mariënburg 38-39
Nijmegen, 6511 PS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.lux-nijmegen.nl