Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

STABAT MATER VAN PERGOLESI door VROUWENKOOR LES ETOILES

7 april - 19:30 t/m 20:30

€15,

Vrouwenkoor Les Étoiles zingt voor de 11e keer het Stabat Mater van Pergolesi (1710-1736). We werken dit keer samen professionele musici!  Trio Dagny, bestaande uit Ellen Zijm op accordeon, Peter Leerdam op contrabas en Carla Schrijner op cello, zal deze uitvoering extra bijzonder maken.

De Italiaanse componist Pergolesi schreef veel kerkmuziek. Het is echter zijn Stabat Mater voor sopraan, alt en orkest dat de meeste bekendheid geniet. Het Stabat Mater is een cyclus verzen van zevenhonderd jaar oud over Maria, die ‘door smart bevangen’ bij het kruis staat waaraan haar zoon hangt. Dat is ook de reden dat het stuk bij voorkeur op Goede Vrijdag wordt uitgevoerd. Pergolesi bewerkte de verzen tot een compositie van zeven tweestemmige delen en vijf delen voor solisten. Hij schreef het werk kort voor zijn dood, het slotduet schreef hij op zijn sterfbed.

De solostukken worden door koorleden uitgevoerd.

Voor deze uitvoering is het koor aangevuld met enkele oud-leden van het koor en leerlingen van Anja Kwakkestein. Anja is al 23 jaar de bezielende dirigent van ons koor!

De kerk is om 19 uur open.

Kinderen tot en met 15 jaar hebben gratis toegang.

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
19:30 t/m 20:30
Kosten:
€15,
Evenement Categorie:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/StabatLesEtoiles

Organisator

Vrouwenkoor Les Étoiles
E-mail:
koorlesetoiles@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Onze Lieve Vrouwe van het Heilig Hart-Kerk
Oude Kleefsebaan 123A
Berg en Dal, 6572 AK
+ Google Maps