Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Moving Stories – De rijkdom van de Limes

10 februari 2022 t/m 30 september 2022

Gratis op vertoon van een geldig museumticket

Ruim tweeduizend jaar geleden liep dwars door Nederland de Limes, de grens van het Romeinse Rijk. Die grens, waarin Nijmegen een belangrijke schakel was, volgde de loop van de Rijn als een natuurlijke grens, en slingerde zo door het landschap. In 2021 is dit deel van de Limes, de Neder-Germaanse Limes, uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

De aanleg, verdediging én het verval van de Limes brachten grote aantallen mensen op de been, vanuit alle windrichtingen. Vrijwillig of gedwongen vestigden deze migranten zich langdurig elders, ver weg van hun oorspronkelijke thuis. Onder hen soldaten en hun families, vluchtelingen en gevangenen, handelaren en ambachtslieden, avonturiers en mensen op zoek naar een beter leven.

Er is nu nog maar weinig van de Limes bovengronds te zien. Maar vondsten uit de bodem vertellen een verhaal dat de tijd overstijgt. Een verhaal over ontworteling, over herinneringen aan een achtergelaten thuis, en over aarden in een nieuw land.

De betekenis van deze grens en geschiedenis is onverminderd groot. Ook vandaag de dag is de regio waar de Limes liep een kruispunt van talloze culturen. Met de inbreng van een public-in-residence en hedendaagse kunstenaars worden de ‘moving stories’ van nu verbonden met de mensen en verhalen van tweeduizend jaar geleden. Moving Stories laat zien hoe de geschiedenis resoneert in de wereld van vandaag.

Move in! Praat, luister of loop mee tijdens een van de veelzijdige activiteiten en leer meer over de ‘moving stories’ van toen en nu.

Gegevens

Begin:
10 februari 2022
Einde:
30 september 2022
Kosten:
Gratis op vertoon van een geldig museumticket
Evenement Categorie:
https://www.museumhetvalkhof.nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/moving-stories/

Organisator

Valkhof Museum
Telefoon:
0243608805
E-mail:
marketing@museumhetvalkhof.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Valkhofpark