Laden Evenementen

« Alle Evenementen

The Close Reading Club

9 oktober - 20:30 t/m 21:30

Gratis

Wat ontdek je als je echt de tijd neemt om goed te lezen? Onderdeel van Wintertuin2020, de alternatieve programmering die dit jaar het Wintertuinfestival vervangt, is The Close Reading Club. Een digitale leesclub waarbij in een klein uur samen één tekst doorgrond wordt. Onder leiding van een schrijver, dichter of denker ontleden vier leesclubs vier verschillende teksten. Samen de diepte in; een ontdekkingstocht naar het interpreteren en doorgronden van verhalen en gedichten. 

Onder leiding van Kila van der Starre lezen we op vrijdag 9 oktober de bundel Ik vond geen spoken in Achtmaal van Dean Bowen. Een bundel over zijn verblijf in het Brabantse dorp Achtmaal. Gewend aan het rumoer van het grootstedelijk leven, trok hij zich terug op landgoed de Oude Buisse, speurend naar de geest van Henriette Roland Holst. Het resultaat is een zinderende bundel met dagboeknotities, gedichten en rituelen over de zoektocht naar wat er overblijft van een mens, lang nadat zij gestorven zijn. Kila van der Starre is literatuurwetenschapper verbonden aan de Universiteit Utrecht, en zelf dichter als onderdeel van dichtersduo Kila&Babsie. Ze heeft diverse publicaties op haar naam, waaronder het Poëzie-doe-boek woorden temmen.

De deelname aan de leesclub is gratis, maar de bundel dien je wel zelf aan te schaffen. De bundel is hier te verkrijgen, of bezoek je lokale boekhandel. Ook is inschrijven voor de leesclub verplicht, via deze link.

Gegevens

Datum:
9 oktober
Tijd:
20:30 t/m 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://wintertuin2020.nl/project/leesclubs/

Organisator

De Nieuwe Oost | Wintertuin
Telefoon:
024 3231904
E-mail:
nikkie@denieuweoost.nl
Website:
www.denieuweoost.nl