Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vier herfstvakantie in De Bastei!

23 oktober - 10:00 t/m 31 oktober - 17:00

€9

Kom jij in de herfstvakantie speuren in en rond De Bastei? Help Kanonnen Karel bij zijn zoektocht naar buskruit, zodat hij zijn kanon kan laten bulderen. Grote kans dat je hem tegen het lijf loopt! Kruip samen met Baroen in de rol van piekenier of musketier en ontdek hoe je de bastei kunt beschermen! Met kleurrijke poeders en geurige drankjes laat Professor Bombasticus je het onmogelijke doen: door muren lopen, met dieren praten, dan wel de lucht in vliegen. En stadsdichter Heidi Koren nodigt je uit om te komen dichten! Voor kinderen vanaf 4 jaar. Kijk op debastei.nl/herfstvakantie voor alle activiteiten.

Ontdek een uniek stukje geschiedenis van Nijmegen en Gelderland in de tentoonstelling ‘De Kunst van het Verdedigen’. Met een prachtige maquette en een spannende virtuele reis komen de 16e-eeuwse stad en de bastei als verdedigingstoren tot leven.

De Bastei vertelt het verhaal van het leven in, om en aan de rivier. Hier raak je letterlijk het verleden aan van 2000 jaar bouwen aan de rivier. In de kazematten, kanonsgang en in de toren beleef je het verhaal van de vorige bewoners aan de hand van unieke Romeinse muurresten, een stuk van kasteel Valkhof en natuurlijk de overblijfselen van de bastei zelf. Je duikt nog verder het verleden in wanneer je oog in oog staat met een van de topstukken van De Bastei: de mammoetschedel van Bergharen. Je ziet ook dieren en planten die nu leven in de Gelderse Poort en zo ontdek je dat er in en rond de stad veel meer leeft dan je denkt.

De Bastei ligt op een prachtige plek aan de Waal en in de oudste stad van Nederland. In het museumrestaurant van DROOM! geniet je van je thee, koffie of lunch met een fantastisch uitzicht over de rivier, de bruggen en de uiterwaarden. Een gezellig bezoek voor jong en oud!

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 – 3297070. De entree bedraagt € 9,- voor volwassenen en € 6,- voor kinderen. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.debastei.nl.

Volg De Bastei op www.debastei.nl of via Facebook of Instagram.

Gegevens

Begin:
23 oktober - 10:00
Einde:
31 oktober - 17:00
Kosten:
€9
https://www.debastei.nl/

Organisator

De Bastei
Telefoon:
024 - 3297070
E-mail:
info@debastei.nl
Bekijk de site van Organisator