Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vier kerst in LUX!

25 december 2019 - 10:30 t/m 26 januari 2020 - 20:00

De dagen worden korter en de sfeerverlichting wordt opgehangen in de straten. Dat betekent maar één ding: de feestdagen komen er aan. Wil je heerlijk verwend worden tijdens de kerstdagen? Vier dan kerst in LUX.

De speciale kerstarrangementen bestaan uit een filmbezoek met een uitgebreid ontbijt of een avondvullend viergangendiner.

KERSTFILMONTBIJT € 27,50 p.p. (ontbijt + film)
Het ontbijt bestaat uit diverse lekkernijen, waaronder diverse broodjes, een croissant, mini wraps, biologische yoghurt, een gekookt eitje en een sneetje kerststol. Bij het ontbijt komt een glas versgeperste jus d’orange en een van onze theesoorten of koffies.

Tussen 10.30 en 11.00 uur kun je aan tafel voor een speciaal kerstfilmontbijt. Het filmontbijt zoals je dat van LUX gewend bent, maar dan in kerstsfeer. Daarna kun je nagenieten in de filmzaal met The Two Popes om 12.30 uur, Hors Normes om 12.45 uur of Deerskin om 13.00 uur.

KERSTFILMDINER € 59,50 p.p. (film + diner excl. drank)
We beginnen de kerst in de filmzaal: The Two Popes om 15.45 uur, Hors Normes om 16.00 uur of Deerskin om 16.30 uur. Daarna kun je genieten van een avondvullend viergangendiner.

Tonijntartaar met basilicummayonaise en gekruid filodeeg, geserveerd met komkommerchutney (*)
Verse pompoensoep met crème fraiche en geroosterde amandelen (*)
Bavette-steak met gepofte aardappels geserveerd met romanesco, pastinaakcrème en honing-tijm portjus (*)
Koffiechocotaart met abrikozenchutney en pistache-ijs
OVER HORS NORMES
Hors Normes is de nieuwste film van de makers van Intouchables (2011) en vertelt het verhaal van Bruno en Malik, die zich al 20 jaar bezighouden met de leefwereld van kinderen en jongvolwassenen met autisme. Ze hebben de leiding over twee non-profit organisaties waar ze kansarme jongeren opleiden tot hulpverlener voor speciale zorgkinderen, die door hun complexe gedragsproblemen bij andere instellingen worden geweigerd. In die mix van buitengewone en hartverwarmende persoonlijkheden groeit een intieme band.

OVER THE TWO POPES
The Two Popes is een Brits komisch drama gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de pauswisseling in 2013; toen de conservatieve paus Benedictus XVI werd opgevolgd door een Latijns-Amerikaanse, jezuïtische kardinaal, nu paus Franciscus. Jonathan Pryce en Anthony Hopkins vertolken de twee pausen en hun rivaliteit in aanloop naar de wisseling.

OVER DEERSKIN
Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

DIEETWENSEN
(*) Vegetarisch menu mogelijk. Eventuele dieetwensen ontvangen we graag vooraf via horeca@lux-nijmegen.nl.

De kerstarrangementen zijn t/m maandag 16 december te koop via de website of aan de kassa.

Gegevens

Begin:
25 december 2019 - 10:30
Einde:
26 januari - 20:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://www.lux-nijmegen.nl/cafe/kerst/

Organisator

LUX Nijmegen
Telefoon:
024 381 6859
E-mail:
publiciteit@lux-nijmegen.nl
Website:
http://lux-nijmegen.nl

Locatie

LUX Nijmegen
Mariënburg 38-39
Nijmegen, 6511 PS Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.lux-nijmegen.nl