Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vierdelige cursus Complottheorieën

28 februari 2023 - 19:30 t/m 21:15

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 19:30 on dinsdag, repeating until 21 maart 2023

€220

Een complottheorie is het idee dat de algemeen aanvaarde verklaring over een gebeurtenis of ontwikkeling niet klopt, maar dat er een complot schuilgaat achter die gebeurtenis. Rondom grote thema’s als de oorlog in Oekraïne, corona en klimaatverandering volgen complottheorieën elkaar in razend tempo op. De theorieën worden besproken en verspreid via social media kanalen, maar ook in gesloten groepen op Whatsapp en Telegram.

Waar komen complottheorieën vandaan? En hoe kan het dat mensen er gevoelig voor zijn? Waarom gelooft de één in een theorie die voor de ander totaal ongeloofwaardig is? En wat voor gevolgen kunnen complottheorieën hebben? Op deze vragen gaan we in tijdens de vierdelige For the Curious-cursus Complottheorieën. Daarnaast zullen er diverse praktijkvoorbeelden aan bod komen, die belicht worden vanuit verschillende invalshoeken.

In onze For the Curious-cursussen geven we iedereen die nieuwsgierig is – the Curious – een kijkje in de keuken van de wetenschap. De cursus is daarom toegankelijk voor een breed publiek.

Locatie

Campus Radboud Universiteit
Houtlaan 4
Nijmegen, 6525 XZ
+ Google Maps
Telefoon:
(024) 361 61 61
Bekijk de site van Locatie