Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wiener melange: muzikale wegen naar Wenen

19 maart - 15:00 t/m 17:00

€12,50

Wiener Mélange: muzikale wegen naar Wenen

Wenen: stad van weelderige barokpaleizen, van zoete lekkernijen in chique koffiehuizen, en natuurlijk van klassieke muziek. De stad heeft door de eeuwen heen altijd componisten aangetrokken. Philharmonie Nijmegen brengt een Weens voorjaarsconcert met klassieke en romantische werken naast moderne composities. Verschillende smaken die elkaar versterken, zoals zoete cacao en pittige koffie in de Wiener melange.

Programma

Mozart vierde in Wenen muzikale triomfen. In zijn opera Die Zauberflöte (1791) doorstaan de hoofdpersonen allerlei beproevingen. Philharmonie Nijmegen speelt de bekende ouverture.

De Weense componist Franz Schubert liet ondanks zijn korte leven een uitgebreid oeuvre na. Zijn 8e ‘Onvoltooide’ symfonie (1822), waarvan het eerste deel klinkt, wordt wel de eerste romantische symfonie genoemd.

Anton Bruckners symfonieën kenden in Wenen aanvankelijk geen succes. Hij herzag zijn stukken verschillende keren. Pas aan het eind van zijn leven kreeg hij erkenning en de vierde symfonie (de ‘Romantische’, 1874) is nu een van zijn populairste. Het eerste deel ervan staat op het programma.

Thomas Doss (1966) heeft in Wenen gestudeerd en gedirigeerd. In zijn muziek spelen kleur, timbre en tijd een grote rol. Einstein (2017) verklankt de zoektocht naar de relativiteitstheorie: van de eenzaamheid van Einsteins studeerkamer tot aan het wereldsucces van de Nobelprijs. Majestic Waters (2018) is een ode aan de stof die onmisbaar is voor het leven: water in al zijn verschijningsvormen.

Orkest

Philharmonie Nijmegen is een symfonisch blaasorkest uit Nijmegen, opgericht in 2006. Het telt 40 amateurmusici. Driemaal per jaar voert Philharmonie Nijmegen een concertserie uit rondom een bijzonder thema. Lex Bergink is medeoprichter en artistiek leider van het orkest.

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
15:00 t/m 17:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
https://www.phhn.nl/voorjaarsconcerten-wiener-melange/

Organisator

Philharmonie Nijmegen
E-mail:
pr@phhn.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Maldensteijn Malden
Kerkplein 8
Malden, 6581 AC
+ Google Maps