Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Zefiro torna door vocaal ensemble Pipelare

15 februari - 20:30 t/m 22:00

€12,50

Op zaterdag 15 februari 2020 voert vocaal ensemble Pipelare in de Cenakelkerk in Heilig Landstichting een programma uit met muziek van componisten uit 16e eeuw die zich baseerden op verhalen uit de Griekse en Romeinse mythologie.

Centraal in het concert staan twee uitvoeringen van het beroemde gedicht ‘Zefiro torna’ waarin de dichter Petrarca de lichtheid van de lente afzet tegen de zwaarte van zijn eigen verdriet. Pipelare zingt een Italiaanse versie gecomponeerd door Monteverdi en een Engelstalige van Marenzio.

Daarnaast staat de ‘Sestina’ van Monteverdi op het programma, een aangrijpende lamentatie ter nagedachtenis aan een jonge sopraan die furore maakte aan het hof van zijn broodheer Vincenzo Gonzaga, en aan zijn overleden vrouw.

Verder zingt Pipelare werken van componisten zoals Ward, Ferrabosco, Pilkington en Morley. In hun madrigalen over liefde, verdriet, verlangen en wraak passeren mythologische figuren zoals Venus, Cupido, gratiën, saters en nimfen de revue.

Vocaal ensemble Pipelare bestaat uit twaalf goed geschoolde amateurzangers die zich richten op muziek uit de renaissance en de vroege barok.

De muzikale leiding is in handen van Anna Vala Olafsdóttir. Deze IJslandse contra-alt en ensemblecoach volgde een conservatoriumopleiding klassieke zang. Daarna specialiseerde ze zich aan de prestigieuze Schola Cantorum in Basel in ensemblezang uit de renaissance en de barok.

€ 12,50 voorverkoop € 10,- via freavandelavoir@gmail.com

Gegevens

Datum:
15 februari
Tijd:
20:30 t/m 22:00
Kosten:
€12,50
Evenement Categorie:
Website:
www.pipelare.nl

Locatie

Cenakelkerk Heilig Landstichting
Pastoor Rabouplein 1
Heilig Landstichting,
+ Google Maps