Binnen het thema van de Maand van de Geschiedenis, ZIJ/HIJ, organiseren meer dan dertig Nijmeegse cultuurhistorische organisaties diverse activiteiten in oktober. Bezoek vanaf 4 oktober de pop-up tentoonstelling ‘ZIJ/HIJ: voorbij de stereotypen’ in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en dompel je onder in de historie van onze stad tijdens hét historische Nijmeegse weekend ‘024geschiedenis’, op 25, 26 en 27 oktober.

Vrijdagavond 25 oktober (19:00): Openingsavond in het Museum het Valkhof met o.a. de Transketeers. Aanmelden kan via de website.
Zaterdag 26 oktober (vanaf 10:30): Veel te doen op en rond de Mariënburg, bijvoorbeeld: rondleidingen, lezingen van historici van de Radboud Universiteit, Romeinse bruiloften en spelletjes.
Zondag 27 oktober (vanaf 11:00): O.a. het historisch memoryspel voor het hele gezin in het Valkhofkwartier. Dit spel neemt je mee op tour langs het hele Valkhofgebied, waardoor je spelenderwijs nieuwe historische plekken ontdekt. Aan het eind kun je je verkleden als je favoriete Nijmeegse historische figuur. Tevens is van 17:00 tot 19:00 de jaarlijkse Grote Nijmeegse Geschiedenis Quiz in de Lindenberg (aanmelden via hetarchief@nijmegen.nl of gratis kaartje aan de deur afhalen zolang de voorraad strekt).

Meer weten?
Kijk op www.024geschiedenis.nl