LUX is een arthouse in hartje Nijmegen met een groot wekelijks aanbod van spraakmakende programma’s; van bijzondere premièrefilms, verdiepende documentaires tot kinderfilms, theater, dans & muziek, debatten, en alle combinaties daarvan. Daarnaast is het bruisende en gastvrije café-restaurant een heerlijke plek voor een kop koffie, lunch, borrel of diner.

Op zondag 16 februari is er een speciaal programma voor kinderen: IFFR Kids on Tour. Houd lux-nijmegen.nl in de gaten voor meer informatie.

Atlantique

In première: donderdag 13 februari

Speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De duister romantische film stelt belangrijke sociale kwesties aan de orde. Twee jonge geliefden worden gescheiden door de oceaan en het lot wanneer Souleiman besluit zijn liefde Ada achter te laten in Dakar voor een betere toekomst in Europa. Ada wacht op hem, gekweld door een gedwongen huwelijk met een man waar ze niet van houdt en haar verlangen naar Souleiman.

De Grote Regisseurs #4 – Nora Ephron

Woensdag 19 februari

Laatste les uit de cursusreeks De Grote Regisseurs #4, waarin filmdocent Constant Hoogenbosch regisseur Nora Ephron bespreekt. Ondersteund door beeldmateriaal vertelt hij meer over haar belangrijkste films, waaronder When Harry Met Sally (1989), Sleepless in Seattle (1993), You’ve Got Mail (1998) en Julie & Julia (2009). Ook gaat Hoogenbosch in op de stijl en kenmerken van Ephron als maker en haar films in samenhang met de tijd.

Meer films zien? Ga naar www.lux-nijmegen.nl