Als een “echte Nederlander” ga je natuurlijk regelmatig naar Duitsland voor boodschappen en een goedkope tankbeurt. We maken allemaal hetzelfde rondje: de supermarkt, drogist, slijterij, het tuincentrum, een low-budget kledingwinkel en natuurlijk de lunchroom van Bakker Derks ‘Der deutsche Bäcker’. Maar wist je eigenlijk dat je voor die ove(r)(n)heerlijke broodjes en gebakjes de grens helemaal niet over hoeft? In de Nijmeegse Hertogstraat vind je op nummer 4-6 namelijk al 24 jaar ook een filiaal, vandaag de dag gerund door Marc van den Berg.

Zin in wat anders dan een krentenbol of boterham met pindakaas? Check dan absoluut Bakker Derks Nijmegen! Deze bakker onderscheidt zich van andere bakkers in de stad door de Duitse specialiteiten. “Het brood is echt afkomstig uit Duitsland”, vertelt Marc. “We hebben onder andere Oberländer, Paderborner, Früchtebrot, Quarkstuten, Wiener Weißbrot, Buttermilchgraubrot en Bergsteiger-Brot. Ook de typisch Duitse Schokoladenmilch en andere dranken to-go ontbreken niet.”

Bretzels, Laugenstange & Laugenecke

Het assortiment van Bakker Derks Nijmegen is zeer uitgebreid. Naast hele broden, haal je hier de lekkerste (belegde) broodjes, crackers, gebakjes en snacks. Bretzels bijvoorbeeld, het bekende broodje in de vorm van een krakeling. Deze wordt gemaakt van brooddeeg, is goudbruin gebakken, zacht van binnen en bestrooid met grof zout. Laugenstange en Laugenecke zijn hier varianten op en verschillen voornamelijk van vorm.

Gebäck

Bakker Derks Nijmegen heeft ook volop seizoensgebonden banket. Gebakjes als Apfel-, Kirsch-, Pudding- en Aprikosenstreusel, ….. bijvoorbeeld. En Schwartzwälder Kirsch uiteraard. Maar ook taart en Dauergebäck (lang houdbare gebakjes), zoals Müsliriegel (mueslirepen) en Hörnchen (croissants) in verschillende varianten.

Belegde broodjes

“Onze belegde broodjes worden niet vooraf bewerkt. Ze worden bereid waar je bij staat. Wil je geen tomaat, dan laten we die weg en wil je wellicht wat extra boter, dan kan dat ook. Je kiest zelf een broodsoort: een Duits Kaiserbrötchen, luxe meergranenbroodje, of een luxe broodje van groter formaat.”

Ontbijt & lunch

Je ontbijt en lunch laten verzorgen door Bakker Derks Nijmegen is mogelijk. Je kunt bellen, of het via de site regelen. Alle heerlijkheden worden dan bij je op kantoor of thuis bezorgd, nog nét niet op bed. Hoe makkelijk wil je het hebben? Je dagelijkse brood kun je ook al bestellen, op dinsdag tegen extra aantrekkelijke prijzen. “Dan houden we namelijk Broodaanbieding Dag. Bestel je vóór 14:00 uur, dan kun je je bestelling de volgende werkdag ophalen in onze winkel tussen 09:00 en 14:00 uur. Verder zijn we aangesloten bij Thuisbezorgd.nl en werken samen met de bezorgdienst Quick Food Delivery.”

Onze (broodnuchtere) conclusie: bis bald bei Bäcker Derks Nimwegen!