Vrijdag 7 oktober opende Lebowski 2.0 haar deuren met een feestelijke borrel en muziek. De zaak is een aanvulling op de er direct naast gelegen Wijnbar Lebowski. De extra ruimte is méér dan welkom. Eigenaren Vera Badovini en Josca Calen besloten van de twee panden één royale zaak te maken en dat is goed gelukt.

Als de eerste regendruppels beginnen te vallen, kruipt iedereen knus bij elkaar in Wijnbar Lebowski. Het buitenterras wordt verruild voor een warm plekje binnen. Om aan iedereen plaats te kunnen blijven bieden, is de zaak nu dus fors uitgebreid. Josca: “De uitbreiding is echt een uitbreiding van de wijnbar, onze wijnkelder is daarnaast af te huren voor feestjes en partijen. Die biedt nog eens ruimte aan 55 personen.” Ook voor een heerlijke wijn-spijsavond of wijnproeverij is de kelder natuurlijk buitengewoon sfeervol. “Omdat we deze mogelijkheid bieden, werken we niet met reserveringen in de zaak zelf. We zitten altijd vol en willen die laagdrempeligheid behouden. Kom dus gewoon eens lekker binnenwandelen!”

Wijn staat centraal bij Lebowski. Vera: “Onze open wijnen wisselen: twee weken een rode en twee weken een witte wijn. We pikken daarbij parels uit de meest bijzondere landen. Daarnaast lichten we iedere week een specifieke wijn uit. Die zijn vaak wat aparter. Verder importeren we onze vleeswaren uit Italië, hebben we iedere week ander kaasassortiment en serveren we homemade bruschetta. En daarnaast mogen onze heerlijke bitterballen, garnalenbitterballen, bieterballen én jackfruit-bitterballen natuurlijk niet ontbreken!”

Zin in een goed glas wijn gekregen? Wees welkom! En dat geldt ook voor wijnfanaten en horecatijgers: bij Lebowski 2.0 zoeken ze enthousiastelingen 2.0 – dat zijn enthousiastelingen met kennis van zaken!

Bar Lebowski 
Bloemerstraat 84, 6511 EM Nijmegen
In de wijnkelder een feestje geven? E-mail naar: aanvragen@bar-lebowski.nl