“BUUR is ooit opgezet met het doel de toegankelijkheid en ontvankelijkheid van huiskamerhoreca te combineren met een mooie plek waar iedereen graag naar toe komt. Op die manier hopen we sociale impact te maken op de hele wijk Brakkenstein”, aldus bedrijfsleider Zef Schütt. Collega-bedrijfsleider Olga Nijhof haakt aan: “De kunst is om wél sociale zorgfunctie te hebben, maar dat niet op de voorgrond te plaatsen. We willen qua uitstraling gewoon een gezellige huiskamer zijn waar je bovendien nog lekker en kwalitatief goed kunt eten.” En daar slaagt BUUR voortreffelijk in.

Studenten en medewerkers van de universiteit en het ziekenhuis die komen lunchen of werken, gezinnen die na een dagje speeltuin nog even een hapje komen eten en buurtbewoners die neerstrijken voor een borrel op het onlangs uitgebreide en zonnige terras… Bij BUUR is iedereen welkom, of je nou wel of niet aan een activiteit deelneemt.

Voorbeelden van activiteiten die BUUR organiseert, zijn in drie ‘categorieën’ te verdelen. Activiteiten voor iedereen, zoals een pub quiz; maatschappelijke activiteiten, zoals het Repair Café én activiteiten voor specifieke doelgroepen, zoals vereenzaamde ouderen. Zef: “Op maandag hebben we geen reguliere horeca, maar kunnen wijkbewoners zelf ideeën aandragen. Wij zorgen voor koffie en soep met brood voor mensen die gehaald en gebracht worden door vrijwilligers. Gemiddeld mogen we zo’n dertig gasten verwelkomen.” Olga: “Verder organiseren we ‘Van Tuin Tot Bord’-activiteiten. Buurtbewoners in Nijmegen verbouwen samen groente en bereiden van de oogst de heerlijkste buurtmaaltijden. Op 27 juni kun je aanschuiven! En een paar dagen geleden is onze menukaart ook vernieuwd. De helft bestaat uit vega gerechten.” Genoeg redenen dus om eens langs te komen, maar dat is de knuffelige huiskat Romi eigenlijk ook al.

BUUR
Deken Hensburchstraat 2 in Nijmegen
024 66 346 59
info@buurbrakkenstein.nl