De Nacht van de Nacht is het jaarlijkse festival van de Natuur en Milieufederaties waarin de schoonheid van donkerte centraal staat. Tijdens deze avond zijn er door het hele land restaurants en bedrijven die de lichten doven en zijn er een hele hoop activiteiten waar mensen de schoonheid van de Natuur in de Nacht kunnen beleven. Vorig jaar zijn er meer dan 500 activiteiten door het hele land gehouden!

Dit jaar is het met Corona natuurlijk allemaal wat lastiger, maar is er alsnog de mogelijkheid om van het duister te genieten. Een deel van de activiteiten zal door gaan, denk daarbij bijvoorbeeld aan wandelingen met kleine groepen of een sterrenkijkavond, maar er zal ook een avondvullend online programma op Facebook zijn.

Tijdens de online stream kan je onder andere meedoen aan een workshop nachtfotografie en een workshop sterrenkunde met ambassadeur Govert Schilling. Ook andere ambassadeurs komen aan het woord: zo zal Andre Kuipers vertellen waarom hij de Nacht van de Nacht zo belangrijk vindt voor dieren en mensen.

Verder doen ook dit jaar weer restaurants door het hele land mee met een actie waarbij het licht gedoofd wordt. Op deze avond heb je dus de unieke kans om te dineren bij kaarslicht in veel Nederlandse restaurants. Eén van de restaurants die daaraan meedoet is Restaurant Karel in Nijmegen.

Zou jij dit graag eens ervaren?

Zorg dan dat je snel een plekje boekt! Mocht je zin hebben in een meer fysieke activiteit dan kan dat natuurlijk ook. Neem dan even een kijkje op onze website van de Nacht van de Nacht. Daar staan op dit moment zo’n 70 activiteiten in de agenda.

Zet het dus in je agenda:  24 oktober!
Een unieke avond waarbij je kan genieten van wat de natuur in het donker allemaal te bieden heeft.

Nacht van de Nacht