Kelfkensbos kun je gerust een culinaire hotspot van Nijmegen noemen. Eetbar MikMak maakt sinds eind maart deel uit van deze populaire ontmoetingsplek tegenover Museum het Valkhof. Jonge ondernemers Floyd Schoenaker en Maarten Driessen bundelden hun krachten en stelden een ijzersterk team samen, met een jarenlange horeca-ervaring vanuit verschillende kanten, van bruine kroeg tot luxe restaurant. Deze diversiteit leverde een interessant concept en verrassende keuken op.

eetbar-mikmak-nijmegen-agenda-restaurant_01De kaart kent spannende en originele gerechten die met de seizoenen meegaan. Daarnaast biedt Eetbar MikMak ook geregeld gerechten buiten de kaart om. Dat is niet alleen een leuke manier om met nieuwe recepturen te experimenteren, ook gasten ervaren zo optimaal de creativiteit en verfrissende inzichten van de keuken. Alle producten zijn verser dan vers. “We hebben niet eens een magnetron”, grapt Floyd.

De entourage is al net zo’n interessante mix van ‘ingrediënten’: een luxe, kleurrijke uitstraling, waar een spelletjeskast en altijd verse bloemen de huiselijke sfeer compleet maken. “Ook hebben we een bierassortiment waar een bruine kroeg jaloers op is”, vervolgt Maarten. “Voor een restaurant is 25 bieren op de fles en 6 op de tap echt heel veel.”

‘Mensen worden verrast door de entourage, de kundigheid van het personeel, het assortiment, de keuze en het prachtige eten’

Knusse plekjes

De capaciteit is behoorlijk groot: binnen ligt die op 70 personen, de binnentuin biedt nog eens plaats aan 40 à 50 personen én dan is er nog een bescheiden terras aan de voorzijde. Toch zijn er knusse plekjes gecreëerd en kun je er prima een zakenlunch houden waarbij wat privacy gewenst is. De mogelijkheid bestaat bovendien om (een deel van) het restaurant of de binnentuin af te huren.

MikMak

Eigenaar Floyd was voorheen eigenaar van De Pelgrim foodbar en verkocht het aan restaurant de Hemel. Mede-eigenaar Maarten is gespecialiseerd in gastheerschap en de horecabeleving in brede zin. Eerder was hij bedrijfsleider van café Maxim en restaurant de Hemel. “Het beste van verschillende horecaconcepten en uiteenlopende wereldkeukens is hier samengebracht en vormt een interessante mengelmoes, een ‘mikmak’ zogezegd”, besluit Maarten.

Meer weten? Kijk op www.eetbarmikmak.nl

Eetbar MikMak, tegenover parkeergarage Kelfkensbos!