Ook zo gek op falafel? De kruidige gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten zijn niet meer weg te denken! Bij FLFL Nijmegen eet je ze in een salade, wrap of los. Daarbij krijg je een koriander-peterseliesaus en een mix van ingelegde groenten met kruiden en tahini. Ik spreek eigenaren Jesse Huisman en Daan Jochemsen.

Het knusse pand op nummer 41 van de Lange Hezelstraat biedt binnen ruimte aan circa 15 gasten. Lekker buiten eten op het terras kan ook. Jesse: “Alles wordt door ons dagvers gemaakt en onze gerechten zijn volledig vegan.” Waar je uit kunt kiezen? Uit losse falafel, een falafelsalade en twee verschillende maten wraps. Daan: “In de wraps zitten naast falafel ook verse groenten en huisgemaakte hummus. We hebben van alles ook een glutenvrije variant.” Niet voor niets won FLFL de Thuisbezorgd ‘Best Veggie Restaurant’ Award in 2020 en 2021!

Gratis wrap!

Zelf beoordelen? Houd de site in de gaten wanneer de deuren exact open gaan, want die dag test je de falafel gratis! “Dat doen we bij iedere vestiging”, aldus een enthousiaste Jesse. In Arnhem, Haarlem, Utrecht en Groningen gingen falafelfans ons al voor. De opening gemist? Niet getreurd, de prijzen zijn bijzonder schappelijk: tussen de 4 en 9 euro. En als klap op de vuurpijl kun je met dit artikel een gratis wrap halen gedurende de eerste week na opening buiten de openingsactie om!

Just balls…

“Just balls.” Het verwijst naar de eenvoud van de menukaart waar falafelballetjes de hoofdrol spelen, maar wat mij betreft ook naar het lef dat Daan en Jesse laten zien. Beiden zijn niet afkomstig uit de horecabranche, maar willen met FLFL zoveel mogelijk mensen laten genieten van vers, gezond en betaalbaar eten en gaan daarbij naar eigen zeggen voor “de Top”. Met een zesde vestiging zijn ze al aardig op weg, natuurlijk mede omdat die in Nijmegen gevestigd is! FLFL is nog op zoek naar een restaurant manager, assistent-manager en crewmembers. Solliciteer direct via www.flfl.nl/jobs.

Lange Hezelstraat 41, Nijmegen | 06 219 735 11 | www.flfl.nl